Waarom zijn we eerlijk?
Biologen gaan op zoek naar de wortels van eerlijkheid.
Biologen gaan op zoek naar de wortels van eerlijkheid.
Wie last heeft van migraine, loopt dubbel zoveel risico om op latere leeftijd parkinson te krijgen.
Onder de bodem van de oceanen ligt een massa methaanijs. Als we daaruit methaangas kunnen winnen, is het energieprobleem in één klap opgelost.
De Sahara is vermoedelijk zeven miljoen jaar oud.
Bloedtest maakt eerste objectieve diagnose van depressie bij volwassenen mogelijk.
Een team van de University of Hertfordshire, onder leiding van de Belgische astronoom Geert Barentsen, heeft een nieuwe catalogus samengesteld van het noordelijke deel van onze Melkweg.
Een toestel dat de werking van de milt nabootst, haalt ziekteverwekkers uit het bloed. Volgens de bedenkers zou die biomilt onder meer ebola kunnen bestrijden.
Een Chinese vrouw van 24 blijkt te zijn geboren zonder cerebellum, het deel van de hersenen dat beweging en spraak mee aanstuurt. Wetenschappers wijzen op het grote aanpassingsvermogen van onze hersenen.
De Europese verkenner Rosetta stuurt in november zijn lander Philae naar de 'de kop' van de komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko.
Een nieuwe app stelt artsen in staat het tienjaarsrisico op hart- en vaatziekten van hun patiënten te berekenen.
Niet iedereen die een jointje rookt, is verslaafd. Maar bij regelmatig gebruik laten marihuana en hasj wel hun sporen na. Afkickverschijnselen, lusteloosheid en gebrek aan motivatie maken het moeilijk om ermee te kappen. De eerste belangrijke stap is: inzien dat er een probleem is.
Sinds hun domesticatie 1.400 jaar geleden zijn tamme konijnen niet meer bang voor mensen. Hoe uit die omslag in gedrag zich in het DNA? Nieuw onderzoek geeft antwoorden op de genetische vragen rondom domesticatie.
Twee Nederlandse artsen zijn in Sierra Leone in aanraking geweest met patiënten die later overleden aan ebola en zijn daarbij mogelijk besmet geraakt. De twee worden naar alle waarschijnlijkheid nog dit weekend teruggehaald naar Nederland.
Amerikaanse astronomen zoeken naar planeten buiten ons zonnestelsel die in de 'Venus-zone' liggen: het gebied rond een ster waarbinnen een ogenschijnlijk ‘aardse’ planeet net zo onleefbaar is als Venus.
Als we ouder worden, laten de lichaamscellen ons in de steek. Hoe komt dat? En is het onvermijdelijk?
Ooit liepen er in Egypte leeuwen, giraffen en olifanten rond. Aan de hand van oud-Egyptische afbeeldingen legden Amerikaanse historici de link tussen het uitsterven van deze diersoorten en klimaatverandering.
Wie goed behandeld wordt, zal zelf ook moreel handelen. Tegelijk vinden we dat één goede daad toelaat minder politiek correct te zijn. Dat blijkt uit een studie bij 1.200 mensen via een smartphone-app.