'Zware aardbeving Istanboel op komst'
Onder de grond bij de Turkse miljoenenstad Istanboel bouwt de spanning zich op. Er liggen breuklijnen en die kunnen een zware aardbeving veroorzaken.
Onder de grond bij de Turkse miljoenenstad Istanboel bouwt de spanning zich op. Er liggen breuklijnen en die kunnen een zware aardbeving veroorzaken.
Amerikaanse biologen hebben het genoom van de gibbon ontrafeld. Zo ontdekten ze hoe hij zich heeft aangepast aan zijn habitat: de tropische wouden van Zuidoost-Azië.
Het idee van een verloren stad heeft altijd al tot de verbeelding gesproken. Soms gaat het om mythes die voor zover bekend geen enkele grond van waarheid bevatten, maar er zijn net zo goed steden die per ongeluk ontdekt zijn nadat iedereen ze eeuwenlang was vergeten.
Diabetes vormt een bedreiging voor de bestrijding van tbc.
Een team van Gentse bio-ingenieurs, onder wie Eos Gouden Pipet-winnaar Philippe De Smedt, heeft de bodem rond Stonehenge in kaart gebracht. Daarbij ontdekten ze heel wat oeroude monumenten.
Deze mug zit vastgehecht aan een parasiterende mijt, en dat al een kleine 50 miljoen jaar. Het is daarmee de oudste bekende fossiel van zo'n symbiosegedrag.
Als je solliciteert, verzwijg je best dat je een depressie achter de rug hebt - toch als je bij een man op gesprek moet.
Keniaanse gieren achtervolgen arenden naar aas, laten de vogels de karkassen openbreken en pesten ze dan weg om alles zelf op te eten.
Nederlandse 11- tot 16-jarigen leven steeds gezonder.
De grote Jupitermaan Europa vertoont een vorm van platentektoniek. Dat blijkt uit een gedetailleerde analyse van foto's van het bevroren Europa-oppervlak.
Archeologen hebben een bijna compleet beendergestel opgegraven van een nieuwe dinosoort. De Dreadnoughtus schrani is mogelijk de grootste bekende soort.
Een uitgebreid Europees onderzoek heeft vastgesteld dat er een onmiskenbare link bestaat tussen luchtvervuiling en longaandoeningen.
Vaccinatietests op apen doen het beste hopen voor een ebolavaccin voor mensen.
Het onderzoek naar ons microbioom – de complexe gemeenschap bacteriën die in en op ons lichaam leeft – kan een gezonde dosis scepticisme gebruiken.
Marmoset-aapjes kunnen zelfs in het wild nieuw gedrag aanleren van wildvreemden.
Voor het eerst slaagden onderzoekers erin om beschadigd DNA van gist te herstellen met natuurlijk RNA. Een doorbraak die van belang kan zijn voor genetische aandoeningen bij mensen.
Nieuw onderzoek stelt dat mensen beter presteren in een bureau met veel groen. De wetenschap weet al langer dat natuur bijdraagt aan een goede gezondheid.
Terwijl Rosetta de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko steeds dichter nadert, zijn wetenschappelijke instrumenten aan boord van de sonde druk bezig met het verzamelen van gegevens.