'Peetvader van xtc' overleden
De Amerikaanse chemicus Alexander Shulgin, die ook wel de 'peetvader van xtc' wordt genoemd, is maandag op 88-jarige leeftijd overleden.
De Amerikaanse chemicus Alexander Shulgin, die ook wel de 'peetvader van xtc' wordt genoemd, is maandag op 88-jarige leeftijd overleden.
Betekent dit dat ook de vrije keuze van mensen te veranderen is?
Met behulp van een laserbehandeling kan beschadigd tandweefsel teruggroeien.
De snelheid waarmee dieren uitsterven, ligt vandaag duizend keer hoger dan zonder menselijke aanwezigheid het geval zou zijn.
In hun zoektocht naar het mooiste uiterlijk zadelen hondenfokkers hun dieren soms op met ernstige fysieke gebreken.
Normaal ontstaan aardbevingen doordat aardplaten dieper in de aarde zakken, maar in 2010 in Haïti gebeurde wat anders.
Ondanks al het achtergrondlawaai kunnen we ons op een druk feest toch focussen op één stem. Verschillende breingebieden werken samen om dat mogelijk te maken.
Muizen die het MS-middel fingolimod kregen, vergaten veel sneller waar ze bang voor waren.
Muizen met triple-negatieve borstkanker lopen een kleiner risico op uitzaaiingen als ze een streng dieet volgen.
Gezonde boodschappen werken averechts bij kinderen.
Een verkenning van meer dan 170.000 superzware zwarte gaten roept twijfels op over het standaardmodel dat astronomen voor deze objecten hanteren.
Een eiwit bepaalt hoe lang we erover doen om een beslissing te nemen. Tenminste, dat is zo bij vliegen.
Produceren de bacteriën die op en in ons lichaam leven straks medicijnen tegen aandoeningen zoals diabetes, darmkanker, reuma en multipele sclerose?
Amerikaanse onderzoekers beweren dat het overijverige verzamelwerk van biologen mee verantwoordelijk is voor het verdwijnen van bedreigde soorten. ‘Onzin’, antwoorden conservators. ‘Collecties zijn net van onschatbare waarde om dieren van de ondergang te redden.’
Onderzoekers hebben gevonden hoe bijen een indicatie kunnen geven over de toestand van het milieu: door hun communicatiedans te analyseren en zo te achterhalen waar de beste bloemen groeien.
Wie kanker overleeft, blijft soms jarenlang last hebben van geheugen- en concentratiestoornissen. Studies wijzen naar chemotherapie als de boosdoener.
Teken vormen een lastig probleem voor bezoekers van natuurterreinen en bossen. Onderzoekers gaan nu met ‘lokschapen’ teken vangen.
De beschikbare olie- en gasvoorraden bevinden zich niet op een ‘piek’: er komen steeds nieuwe velden beschikbaar voor exploitatie.