Ebola: is er een vaccin in het vizier?
Ebola blijft slachtoffers maken in Afrika. Een geneesmiddel is er niet. Een vaccin evenmin. Gebeurt er nog iets aan het wetenschappelijk front om het virus in de kiem te smoren?
Ebola blijft slachtoffers maken in Afrika. Een geneesmiddel is er niet. Een vaccin evenmin. Gebeurt er nog iets aan het wetenschappelijk front om het virus in de kiem te smoren?
De Sentinel-1A is donderdag vanuit Frans-Guyana de lucht ingegaan. Het is de eerste in een familie Europese Copernicus-satellieten die de aarde moeten monitoren.
Amerikaanse onderzoekers hebben de vorming van de hersenen in de baarmoeder gedetailleerd in kaart gebracht.
Wetenschappers hebben het traject van een achtervolging tussen twee dino’s digitaal kunnen reconstrueren. De afdrukken werden al zeventig jaar geleden ontdekt maar waren definitief verloren geacht.
Een internationaal team van planeetwetenschappers heeft vastgesteld dat de maan ongeveer 100 miljoen jaar na de geboorte van het zonnestelsel is ontstaan.
De elektrochemische batterij wordt gezien als een sterk staaltje van menselijk vernuft. Maar lange draadvormige bacteriën in de zeebodem hebben dit kunstje al miljoenen jaren onder de knie, blijkt nu.
Bij leeftijdsgebonden maculadegeneratie kan de groei van bloedvaten onder het netvlies eenvoudig worden geremd.
De schattingen van de hoeveelheid water in oude maangesteenten moeten mogelijk worden bijgesteld.
Poolreiziger Dixie Dansercoer staat aan de vooravond van een nieuwe wereldrecordpoging.
De 'Paddle' kan de vorm aannemen van een wegenkaart of zelfs die van een armband.
Ligt de beroemde arts en grondlegger van de anatomie Andreas Vesalius begraven onder een parking op het Griekse eiland Zakynthos?
Nieuwe mijlpaal in de synthetische biologie: wetenschappers plaatsen met succes een volledig kunstmatig samengesteld chromosoom in een gistcel.
NASA heeft een opname gepresenteerd van de komeet die op 19 oktober op een afstand van slechts 135.000 kilometer langs de planeet Mars zal scheren.
Een Sojoez-ruimtecapsule, met daarin een Amerikaan en twee Russen, is vrijdag met een vertraging van 2 dagen aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS.
Antirookmaatregelen hebben een positief effect op de gezondheid van kinderen: minder vroeggeboortes en minder astma-aanvallen.
Op 20 en 21 maart heeft de Europese ruimtesonde Rosetta, voor het eerst sinds hij in januari uit zijn winterslaap is ontwaakt, een glimp opgevangen van de komeet waarnaar hij op weg is.
Zuurstof is geen goede indicator van leven op een exoplaneet. Volgens Amerikaanse onderzoekers is de aanwezigheid van water al voldoende om zo’n wereld een zuurstofrijke atmosfeer te geven.
Ook als u geen geboren optimist bent, kunt u uw persoonlijke geluksgevoel blijvend opkrikken. Psychologen zochten uit hoe we goede gevoelens kunnen vasthouden. Artikel uit Psyche&Brein.