Verse Marskrater gefotografeerd
De planeet Mars wordt minstens tweehonderd keer per jaar getroffen door een brok puin. Soms levert dat een spectaculair resultaat op.
De planeet Mars wordt minstens tweehonderd keer per jaar getroffen door een brok puin. Soms levert dat een spectaculair resultaat op.
Neurologen hebben ontdekt dat het gehoor erop vooruitgaat na een week gesimuleerde blindheid – althans bij tests op muizen.
De Belgische uitvinder van de saxofoon werd precies 200 jaar geboren, en wordt dit jaar gevierd met onder meer een grote overzichtstentoonstelling in het Brusselse Muziek- instrumentenmuseum.
Neushoorns en mammoeten konden ooit leven op de Noordpool dankzij proteïnerijke plantjes, ruigtekruid genaamd.
Chinese wetenschappers hebben voor het eerst apen genetisch gemodificeerd aan de hand van een veelbelovende methode, die toelaat om kleine stukjes DNA te knippen en te plakken.
De dorpen in Sotsji, waar de Olympische Winterspelen plaatsvinden, behoorden ooit toe aan de Circassiërs, een bergvolk dat beroemd was om zijn bloedmooie vrouwen. Ze hadden een blanke huid, blozende wangen en ravenzwart haar.
In Argentinië sterven steeds meer babypinguïns door extreme hitte en regenval.
Door te bibberen verbranden we calorieën en verbeteren we onze stofwisseling.
Als we iemand horen spreken, filteren onze hersenen daar automatisch en vliegensvlug de kleinste klankverschillen uit.
Maagzuurremmers kunnen leiden tot een ernstig magnesiumtekort wat pijnlijke spierkrampen en hartritmestoornissen kan veroorzaken.
Nanodeeltjes worden steeds vaker gebruikt in consumentenartikelen maar onderzoek naar hun toxiciteit zit nog in de kinderschoenen. Dat betekent niet dat we ze moeten afzweren.
Hoewel wetenschappers steeds duidelijker ontrafelen hoe chronische pijn werkt, weten ze nog altijd niet waarom de ene persoon er gevoeliger voor is dan de andere.
Paleontologen van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen hebben In Frankrijk resten gevonden van moderne zoogdieren van minstens 56 miljoen jaar oud.
De eerste zware sterrenstelsels waren het resultaat van een korte, maar hevige stervormingsperiode die enkele miljarden jaren na de oerknal op gang kwam.
Een nieuw exoskelet bootst de natuurlijke voetbewegingen na. Daar zorgen elastische sensoren en door lucht aangedreven spieren voor.
Een uniek menselijk hersengebied speelt een rol bij plannen, beslissen en multitasken, en verklaart mogelijk waarom wij spraak kennen en makaken niet.
Nachtmerries zijn meer emotioneel geladen dan slechte dromen, maar angst speelt zelden een rol.