Europese jager-verzamelaar had blauwe ogen en donkere huid
Wetenschappers hebben het genoom van een 7.000 jaar oude jager-verzamelaar ontrafeld. Hij had blauwe ogen en een donkere huid, en had een robuust immuunsysteem.
Wetenschappers hebben het genoom van een 7.000 jaar oude jager-verzamelaar ontrafeld. Hij had blauwe ogen en een donkere huid, en had een robuust immuunsysteem.
Kwaliteit witte stof blijkt cruciaal voor ‘plus’ en ‘maal’.
De Chinese maanwagen Yutu, die in december op de maan werd neergezet door de lander Chang'e-3, is in problemen geraakt door een technisch mankement.
Nieuw onderzoek suggereert dat de Grand Canyon ‘amper’ vijf à zes miljoen jaar oud is, en niet, zoals de wetenschap tot dusver veronderstelde, zeventig miljoen jaar.
Wanneer vrouwen naar hoogerotische films kijken, vermindert de activiteit in de primaire visuele cortex. Ze zien daardoor letterlijk minder.
Marsrobot Opportunity viert tien jaar marsonderzoek met weer een nieuwe ontdekking: een komeetinslag maakte de regio die hij momenteel verkent onleefbaar.
Elk nadeel heeft zijn voordeel. De stormen die recent over grote delen van Europa trokken en voor veel wateroverlast zorgden, legden unieke archeologische resten bloot.
Het Leiden Universitair Medisch Centrum (LUMC) laat nog twee wetenschappelijke publicaties terugtrekken van Belgisch reumatoloog A.S. wegens fraude.
Een internationaal team sterrenkundigen onder leiding van de Belg Vincent Van Eylen heeft een nieuwe exoplaneet ontdekt: Kepler-410A b.
Dankzij de twaalf fotoreceptoren in zijn ogen (de mens heeft er twee) kan de bidsprinkhaankreeft razendsnel en zonder nadenken kleuren herkennen.
Selfmade man Jean-Baptiste Godin (1817-1888) bouwde in het Noord-Franse Guise en in het Brusselse Laken utopische leefgemeenschappen voor zijn arbeiders. Een portret van de man uit Eos Memo (december 2013).
Het zijn weer spannende tijden voor royalty-watchers in Groot-Brittannië. Na de heisa rond de legendarische koning Richard III, van wie de stoffelijke resten in 2012 opdoken bij graafwerken in Leicester, zijn de schijnwerpers nu gericht op koning Alfred de Grote.
Schimmels verhinderen dat tropische wouden gedomineerd worden door een beperkt aantal boomsoorten.
Een vleermuis met een ring uit Engeland is teruggevonden in Nederland: wellicht het eerste bewijs dat de diertjes de Noordzee oversteken.
Een behandeling met stamcellen betekent voor sommige patiënten het verschil tussen leven en dood. Maar hoe werkt stamceldonatie eigenlijk? En waarom zijn er zoveel donoren nodig?
Mensen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten ontwikkelden achteraf meer fysieke en mentale problemen.
Amerikaanse onderzoekers hebben een plooibare strip ontwikkeld die elektriciteit haalt uit de beweging van organen.
Hoe een embryo een kuiken wordt.