Indrukwekkende reconstructie Akropolis
Filmpje toont hoe Akropolis van Athene er meer dan tweeduizend jaar geleden moet hebben uitgezien.
Filmpje toont hoe Akropolis van Athene er meer dan tweeduizend jaar geleden moet hebben uitgezien.
De kiem van ons milieubewustzijn ligt volgens filosoof Johan Braeckman in het mythologisch verhaal van Adam en Eva in het aards paradijs.
Opnamen van de Mars Reconnaissance Orbiter laten zien dat de planeet Mars dynamischer is dan gedacht.
Siddhartha Gautama werd geboren in de zesde eeuw voor Christus. Daarvoor is nu archeologisch bewijs gevonden.
Nieuwe lijm uit nanodeeltjes kleeft biologische weefsels aan elkaar.
François Englert heeft als eerste Belg ooit de Nobelprijs voor Fysica ontvangen. Hij kreeg de medaille samen met de Brit Peter Higgs tijdens een ceremonie in de Zweedse hoofdstad Stockholm.
Giscorrectie als verbetermethode vervangen door 'standard setting' maakt meerkeuze-examens niet eerlijker, rekenden doctoraalstudent Thomas Demoor en prof. Joris Walraevens van Universiteit Gent uit op de Eos-website.
Emotionele kindermishandeling heeft tot op volwassen leeftijd negatieve gevolgen voor de hersenen.
Een analyse van ruim vijf miljoen wetenschappelijke artikelen wijst uit dat er een grote kloof gaapt tussen mannen en vrouwen als het gaat om auteurschap en citaties. Dat geldt ook voor België en Nederland.
Nog nooit is het op aarde zo koud geweest als op 10 augustus 2010 op de Zuidpool. De temperatuur zakte toen tot 93,2 graden onder nul. Dat heeft NASA bekendgemaakt.
Amerikaanse onderzoekers hebben bij twee epilepsiepatiënten een gevoel van vastberadenheid opgewekt met specifieke elektrische breinstimulatie.
De kans op een depressie of op het herstel ervan, is verrassend goed in te schatten.
Een internationale studie toont aan dat lang niet alle planten en dieren achteruitgaan als ze ouder worden.
Minidarmen opgekweekt uit darmstamcellen van patiënten met taaislijmziekte werden in het laboratorium genetisch gerepareerd.
Miljarden jaren geleden leefden mogelijk micro-organismen in een oud Marsmeer.
Webwinkel Amazon wil binnen enkele jaren drones inzetten om pakketjes aan huis te leveren. Technisch kan het, maar de factor ‘mens’ maakt het idee meer fantasie dan werkelijkheid. De drone zelf is wel een blijvertje.
Bij dyslexie loopt niets verkeerd met de opslag van informatie, maar wel met de verwerking ervan, blijkt uit een onderzoek van KU Leuven.
De Amerikaanse ruimtesonde Cassini heeft een reeks detailrijke opnamen gemaakt van de unieke, zeshoekige straalstroom rond de noordpool van Saturnus.