Geen plagiaat in publicaties criminoloog Van Calster
In de wetenschappelijke publicaties van criminoloog Patrick van Calster is in de periode dat hij aan de universiteit van Groningen en van Leiden werkte geen plagiaat aangetoond.
In de wetenschappelijke publicaties van criminoloog Patrick van Calster is in de periode dat hij aan de universiteit van Groningen en van Leiden werkte geen plagiaat aangetoond.
In de loop van volgend jaar krijgen alle ruim 1000 zwarte en witte neushoorns in het Afrikaanse land de technologische snufjes.
Een miniatuuur vulkaanuitbarsting in het lab verduidelijkt waarom vulkanen onweer aantrekken.
Onderzoekers van de TU Delft hebben een miniatuurvliegtuigje van amper twintig gram gebouwd dat zelf obstakels kan ontwijken.
Mannetjeskameleons tonen hun rivalen dat ze bereid zijn om te vechten door de helderheid van hun huidskleuren aan te passen. Hoe hoger de helderheid van hun strepen, hoe groter hun agressieve intenties.
Els Verweire werd geselecteerd voor haar artikel 'Jong, fit, gezond en … dement', over dementie op jonge leeftijd. Lees het artikel.
Eykens deed veelbelovend onderzoek naar de spierziekte ALS, en goot haar complexe studie in een vlot journalistiek artikel.
Keizerspinguïns verplaatsen zich in een troep zoals wagens in een file dat doen.
Amerikaanse wetenschappers hebben het noordelijke halfrond van Saturnus-maan Titan volledig in kaart gebracht en in een simulatiefilmpje gegoten.
Uit vondsten in China blijkt dat de boeren en katten toentertijd nauwe banden met elkaar hadden.
Menselijke eierstokken kunnen veilig worden ingevroren en ontdooid.
Studenten werken vaak meer dan wettelijk mag. Enkele ziekenhuizen geven toe dat ze inderdaad de wet overtreden.
De asteroïde die 66 miljoen jaar geleden de dinosauriërs uitroeide, zou mogelijk leven hebben gekatapulteerd naar Mars en de manen van Jupiter.
Een geur die verbonden is met pijn, ruikt sterker. Dat blijkt uit proeven met muizen.
Vier dierenstammen kwamen in aanmerking voor de titel van ‘eerste tak van de dierenstamboom’. De genoomanalyse van een ribkwal suggereert nu dat zij behoren tot de oudste dierengroep.
Als de afstand tussen zon en aarde vijf procent kleiner was geweest dan nu, zou een op hol geslagen broeikaseffect onze planeet onleefbaar hebben gemaakt.
Steeds vaker grijpen mensen naar plantaardige preparaten in plaats van klassieke geneesmiddelen. Toch is het vaak niet wetenschappelijk bewezen dat kruidenmiddeltjes helpen bij de behandeling van psychische aandoeningen.