Cheetah-Cub: robot die loopt als een kat
Een robot waarvan de vier poten een getrouwe reproductie zijn van die van een kat, is de snelste en stabielste in zijn soort.
Een robot waarvan de vier poten een getrouwe reproductie zijn van die van een kat, is de snelste en stabielste in zijn soort.
De Chinese Tianhe-2 is de snelste supercomputer van de wereld.
Wetenschappers hebben uit 1.000 jaar oude botten van leprapatiënten het genoom van de ziekmakende bacterie kunnen sequencen. De leprabacterie blijkt door de jaren heen nog maar weinig te zijn veranderd.
Alsof het vernielen van habitats en het veranderen van het klimaat nog niet voldoende was, sturen ook de talrijke menselijke nieuwigheden de natuur in de war.
Blijft u voor uw baas werken of waagt u de sprong naar een nieuwe job? Met het risico dat kiezen verliezen betekent. Die zoekmachine in onze hersenen heet de omgordende hersenschors.
Uit waarnemingen blijkt dat deze zeer hete planeet waarschijnlijk geen dicht wolkendek heeft.
Deze primitieve vis bezat krachtige nek- en buikspieren, een ontwikkeling die nu wordt toegeschreven aan recentere landdieren.
Hadden mannen geen voorkeur voor jonge vrouwen, dan zou de menopauze niet bestaan.
Wetenschappers hebben een nieuwe planeet ontdekt op een onverwachte plek. Het hemellichaam is aan het ontstaan op een enorme afstand van zijn ster, zo ver dat de vorming haast niet voor mogelijk werd gehouden.
Angst voor de dood en stress doen bij seculiere mensen het geloof in wetenschap toenemen. Voor religieus-gelovigen neemt het geloof in een god dan toe.
Amerikaanse wetenschappers hebben ontrafeld hoe fruitvliegen voedsel met weinig zout boven zout voedsel verkiezen.
Deze mysterieuze 'lineaire geulen' op Mars worden waarschijnlijk veroorzaakt door grote brokken van 'droog ijs' - bevroren kooldioxide (CO2).
De jachtluipaard behaalt zelden de topsnelheid waar hij voor bekend staat.
Een vaccin op basis van genetisch gemodificeerde malariaparasieten zou malaria veilig kunnen voorkomen.
Als de helft van de pretparkgangers het gecontesteerde prioriteitspasje gebruikt, verdubbelt de wachttijd voor de ‘gewone’ bezoeker, rekent netwerkingenieur en onderzoeker Wouter Rogiest (UGent) voor.
China heeft zijn nieuwe bemande ruimtemissie Shenzhou 10 gelanceerd.
Mikhail Katsnelson, Russisch fysicus aan de Universiteit van Nijmegen, kon in 2010 evengoed de derde Nobelprijslaureaat zijn, naast André Geim en Konstantin Novoselov. Dit jaar wint hij voor zijn baanbrekende werk naar grafeen wel de officieuze Nederlandse Nobelprijs: de Spinozapremie ter waarde van 2,5 miljoen euro.
Drie topwetenschappers krijgen ieder 2,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De wetenschappers mogen de premie besteden aan nieuw onderzoek naar eigen keuze.