Stof herstelt geheugen van alzheimermuizen
Een veelbelovend kandidaat-geneesmiddel herstelt het geheugen van oude muizen met alzheimersymptomen.
Een veelbelovend kandidaat-geneesmiddel herstelt het geheugen van oude muizen met alzheimersymptomen.
Het nieuwe mogelijk dodelijke coronavirus dat in het Midden-Oosten is opgedoken, lijkt eenvoudig van mens op mens over te gaan. Al is wellicht langdurig contact nodig.
Onderzoek na onderzoek toont aan dat identieke tweelingen helemaal niet zo identiek zijn.
De gevolgen van kleine veranderingen in de CO2-concentratie kunnen groter zijn dan we verwachten op basis van eerdere klimaatmodellen.
Amerikaanse onderzoekers stelden vast dat aarde en maan uit hetzelfde vaatje tapten.
Een eerste ruimtevlucht komt zo weer een stapje dichterbij.
Op 2 mei ontwaakte de Marsrover uit zijn verplichte slaap, om enkele dagen later te ontdekken dat de zoektocht naar sporen van leven er niet makkelijker op is geworden.
Europeanen zijn veel nauwer met elkaar verwant dan we zouden denken. De voorouders van Britten en Turken waren amper duizend jaar geleden bijvoorbeeld nog dichte familie.
Routes van met schepen meereizende exoten in kaart gebracht.
Proba-V, een nieuwe Europese satelliet van Belgische makelij, is in de nacht van maandag op dinsdag gelanceerd vanaf de Europese ruimtebasis Kourou in Frans-Guyana.
Amerikaanse onderzoekers zijn erin geslaagd epilepsie bij muizen grotendeels te genezen door hersencellen die de signalen van de overactieve neuronen afremmen in te spuiten.
Vleermuis vervormt tong vliegensvlug.
De Belgische wetenschapper ontving in 1974 de Nobelprijs voor Geneeskunde voor de identificatie van twee celorganellen, het lysosoom en het peroxisoom.
Onderzoekers schrijven in Nature Geoscience dat gassen ook een onverwacht, koelend effect kunnen hebben.
ESA’s VEGA-raket vertrekt binnenkort vanop de lanceerbasis in Kourou, in Frans-Guyana. Aan boord: Proba-V, een kleine satelliet van Belgische makelij, en met een ambitieuze missie. Eos stak zijn licht op bij de constructeurs.
Wie één van de naar schatting 7.000 zeldzame ziekten heeft, heeft dubbel pech. Doordat de ziekte zo weinig voorkomt, wordt de diagnose vaak pas na ettelijke jaren juist gesteld, zijn de weinige geneesmiddelen ontzettend duur, en verloopt de terugbetaling ervan moeizaam.
Onderzoekers ontwikkelen een vliegend robotje geïnspireerd op de huisvlieg.
Amerikaanse wetenschappers ontdekten een mechanisme in het brein dat mee verantwoordelijk is voor het verouderingsproces.