Hanen hebben interne wekker
Hanen weten elke ochtend hoe laat het is, dankzij hun biologische klok.
Hanen weten elke ochtend hoe laat het is, dankzij hun biologische klok.
Ook na een kankerbehandeling vóór de puberteit zou de vruchtbaarheid van jongens kunnen worden hersteld, blijkt uit een studie bij muizen.
Sommige primitieve vogels hadden vier vleugels, concluderen Chinese wetenschappers die 11 vogelfossielen van 130 miljoen jaar oud analyseerden.
Wetenschappers die zich toeleggen op het ontwerpen van medicijnen vinden placebo-effecten vaak vervelend. Maar artsen zouden het effect van die leugen nog meer kunnen uitbuiten.
Wie naar de natuur kijkt, kan alleen maar verbaasd zijn over de verscheidenheid aan vormen en patronen.
Dankzij de radiotelescoop LOFAR in Noord-Nederland, de grootste in de wereld, zijn tien miljard jaar oude radiogolven eindelijk waar te nemen.
IJsberen waren ooit bruine beren die steeds witter werden. Dat is tenminste toch het geldende idee van de ijsberenevolutie. Genetisch onderzoek wijst echter iets anders uit.
De Europese en Russische ruimtevaartorganisaties ESA en Roskosmos organiseren in 2016 en 2019 een gezamenlijke Marsmissie.
Nieuwe data van het CERN bevestigen dat het deeltje dat de fysici vorig jaar ontdekten wel degelijk het Higgsboson is.
Nederlandse wetenschappers ontrafelen hoe een nieuw coronavirus cellen infecteert.
Onderzoek op meer dan honderd mummies toont aan dat ook onze verste voorouders worstelden met aderverkalking.
Omgevingspsychologen stuurden enkele vrijwilligers de stad in om te testen of ze ook daar hun hersenactiviteit zou kunnen meten.
De omstandigheden op Mars zijn in het verleden ooit gunstig geweest voor het vóórkomen van micro-organismen.
Minstens een vijfde van de welgestelde Britten uit het Victoriaanse tijdperk werd rijk door slavenhandel.
Het meest opvallende symptoom van de ziekte van Alzheimer zijn de beruchte plaques in het brein, die bestaan uit ophopingen van het foutief gevouwen eiwit amyloïd-bèta. Onderzoek van de Nederlandse hoogleraar Elly Hol, die verbonden is aan het Nederlands Herseninstituut en de Universiteit van Amsterdam, toont echter aan dat de realiteit complexer is.
De schrijver van ‘Il Principe’ staat bekend als de inspiratiebron van talloze dictators. Maar volgens Miles Unger, de auteur van een schitterende nieuwe biografie over Niccolò Machiavelli, heeft de Florentijn die kwade reputatie niet verdiend. Lees het interview met Unger uit Eos Memo .
Handel in vijf ernstig bedreigde haaiensoorten wordt strenger gereguleerd.
Het overmatig gebruik van zout in voeding bevordert mogelijk de ontwikkeling van auto-immuunziekten zoals multiple sclerose en inflammatoire darmziekten.