Varkensgenoom kan onze gezondheid verbeteren
Plaatsen in het genoom van een varken zijn op een vergelijkbare manier betrokken bij het ontstaan van genetische aandoeningen.
Plaatsen in het genoom van een varken zijn op een vergelijkbare manier betrokken bij het ontstaan van genetische aandoeningen.
Californische miljoenpoot heeft tot 750 poten.
Franse en Canadese astronomen hebben een hemellichaam ontdekt dat zeer waarschijnlijk een planeet is die in zijn eentje door de ruimte zwerft.
Erosie zorgt er voor dat koolstof in de bodem wordt opgeslagen. Helaas zal een deel ervan in de toekomst terug in de atmosfeer komen, denken Belgische onderzoekers.
Voorouders van de mens aten 3,5 miljoen jaar geleden tropische grassen en zegge. Hun dieet week al veel vroeger af van dat van de mensapen en apen dan we tot nog toe hadden gedacht.
Sociaal geïsoleerde dieren maken minder myeline aan in het hersengebied dat een rol speelt bij emotioneel en cognitief gedrag.
De gele weidemier houdt wortelbladluizen in zijn nest om de honingdauw die de luizen afscheiden op te eten.
Vóór de eerste symptomen van de ziekte van Parkison opduiken, nemen gezonde hersengebieden functies over van beschadigde.
Bekijk de film van twee Finse ijsvissers. Is er iets mis met de natuurwetten? Wie raadt het?
Robots programmeren voor taken in de zorg is tijdrovend. Het gaat sneller wanneer een robot zichzelf vaardigheden kan aanleren.
Siemens trekt zich eind dit jaar terug uit Desertec, een organisatie die grote toekomstplannen heeft voor de bouw van zonnecentrales in de Sahara. Is grootschalige productie van woestijnstroom een achterhaald idee?
Door de klimaatveranderingen zal het aantal pollen tegen 2040 meer dan verdubbelen.
De kaken van alligators, en het volledige lichaam van krokodillen, is bezaaid met kleine, donkere en zeer gevoelige uitstulpingen.
Wetenschappers hebben aan de hand van 2.000 jaar oude stalagmieten het klimaat gereconstrueerd aan het einde van de Maya-beschaving.
In Noord-Europa is klimaatverandering de vegetatie in de permafrost aan het veranderen.
Astronomen hebben een nieuwe 'superaarde' ontdekt die in een leefbare zone rond een nabije ster draait.
Een Nederlandse techniek moet het over enkele jaren mogelijk maken om door huidweefsel naar onderhuidse tumoren te zoeken, of de inhoud van een computerchip te screenen.
Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden een prototype van een apparaat dat elektriciteit kan opwekken uit de hartslag. Dat bespaart hartlijders in de toekomst operaties.