Spoor van het eerste dier
Wetenschappers vinden gefossiliseerd dierlijk spoor van ongeveer 585 miljoen jaar oud.
Wetenschappers vinden gefossiliseerd dierlijk spoor van ongeveer 585 miljoen jaar oud.
De grote tornado's die in 2008 voor het eerst in de atmosfeer van de zon zijn waargenomen, zijn mogelijk verantwoordelijk voor de hoge temperatuur van de buitenste delen van de zonneatmosfeer.
Een nieuwe studie vindt een belangrijke aanwijzing, niet bij de dino’s zelf maar in moderne plantenetende zoogdieren.
Bloed kan snel van zuurstof worden voorzien door heel kleine pakketjes zuurstof direct in de bloedstroom te spuiten.
Gekko's ontwikkelden tijdens hun evolutie 11 keer kleverige tenen, en verloren die eigenschap 9 keer.
De olifantsvis leeft in het duister, maar kan met aangepaste ogen toch goed kleuren onderscheiden.
Op het maanoppervlak stroomde nooit vloeibaar water, maar in het relatief recente geologische verleden stroomde er af en toe wel vloeibaar gesteente.
Herinneringen kunnen gereactiveerd worden tijdens de slaap waardoor ze steviger in het geheugen bewaard blijven.
Chronische stress veroorzaakt veel van de veranderingen in het brein die gepaard gaan met stemmingsstoornissen door een specifiek gen te blokkeren.
Nederland wint het wereldkampioenschap robotvoetbal. Robotexperts zijn ervan overtuigd dat in 2050 een robotteam de menselijke wereldkampioen zal verslaan. Wat kunnen robots vandaag al?
CO2 opvangen en ondergronds opslaan kan een stuk van het klimaatprobleem oplossen. Maar alleen als de technologie op wereldschaal wordt toegepast.
Want in het menselijke voetbal niet lukt, kan wel met robots: Oranje is wereldkampioen robotvoetbal.
Een molecule genaamd Sfrp5 is hiervoor verantwoordelijk.
Twee van zijn wetenschappelijke artikelen worden teruggetrokken, omdat er sprake was van 'handelen in strijd met de wetenschappelijke integriteit'.
Er is nog werk aan de winkel wil Vlaanderen de Europese normen voor oppervlaktewateren halen. Meer interdisciplinaire samenwerking en onderzoek zijn nodig, zegt Peter Goethals.
Lonesome George was het laatste nog levende exemplaar van een reuzenschildpaddensoort op de Galapagos. Toch is een comeback van de soort niet uitgesloten.
Geen Europeaan was ooit langer in de ruimte dan ESA-astronaut André Kuipers. Na een recordvlucht van 190 dagen is hij weer thuis. De terugkeer was ongetwijfeld het spannendste deel van zijn hele missie. Die terugtocht ging al vaker fout.
Studie waarbij het dodelijke H5N1-virus overdraagbaar werd gemaakt voor zoogdieren, mocht een tijdlang niet gepubliceerd worden.