Oudste bloed is van ijsmummie Ötzi
Europese onderzoekers hebben rode bloedcellen gevonden rond de wonden van ijsmummie Ötzi. Dat maakt Ötzi’s bloed voorlopig het oudste ooit.
Europese onderzoekers hebben rode bloedcellen gevonden rond de wonden van ijsmummie Ötzi. Dat maakt Ötzi’s bloed voorlopig het oudste ooit.
Een 'onzichtbare' fietshelm werkt zoals de airbags in een auto.
Beelden van ruimtesondes Cassini en Voyager verwerkt tot boeiende korte film 'Outer Space'.
Bruine dwergen kunnen ontstaan in de 'nasleep' van de vorming van gewone sterren.
Volgens een nieuwe theorie is de vroege mens de oorzaak dat 2 miljoen jaar geleden grote vleeseters in Afrika massaal uitstierven.
De recente uitbraak van het bofvirus is niet langer beperkt tot Gent. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid schat het aantal besmettingen ondertussen boven de 200, vooral onder studenten.
In prille, embryonale stamcellen staan niet alle genen aangeschakeld. Ze staan op ‘pauze’, klaar om zo nodig ingeschakeld te worden.
Tussen 2003 en 2008 smolt het zee-ijs bij Antarctica met snelheden tot 7 meter per jaar. Warm water onder het ijs is daarvan de hoofdoorzaak.
Montage van recente beelden vanuit het ISS.
Pas ontdekte sterrenhopen lijken in strijd met het bestaan van donkere materie, de onwaarneembare substantie die meer dan tachtig procent van alle massa in het heelal voor zijn rekening zou nemen.
Bloedzuigers slaan het bloed – en dus ook de identiteit - van hun laatste maaltijd enkele maanden op.
Supernova's hebben mogelijk een positief effect op de biodiversiteit op aarde.
IJshoofdpijn of ‘brain freeze’ kent iedereen als hoofdpijn die ontstaat wanneer we te snel iets ijskoud eten of drinken. Onderzoekers weten nu hoe die hoofdpijn ontstaat.
Britse wetenschappers ontwikkelen een wagen die oudere bestuurders langer, en veilig, achter het stuur kan houden.
Honingraatvormige drager moet ook het herstel van zenuwen over een langere afstand mogelijk maken.
De voorbije vijftig jaar is onze consumptie van geraffineerde suiker sterk gestegen omdat zoetstoffen aan vrijwel alle verwerkte voedingswaren worden toegevoegd. Dat dit onze gezondheid bedreigt, ligt vooral aan de opmars van gesuikerde dranken.
Van suiker wordt wel eens beweerd dat het kinderen hyperactief maakt.
Gezichtsuitdrukkingen voor emoties zijn niet universeel en dus niet aangeboren.