Veel water in inwendige Mars
Uit onderzoek van twee meteorieten van Mars blijkt dat het gesteente in de planeet net zo veel water bevat - veel meer dan tot nu toe werd aangenomen.
Uit onderzoek van twee meteorieten van Mars blijkt dat het gesteente in de planeet net zo veel water bevat - veel meer dan tot nu toe werd aangenomen.
Alan Turing kraakte Hitlers code en stond aan de wieg van de computerwetenschap. Maar hij werd veroordeeld voor zijn homoseksualiteit, en stierf in verdachte omstandigheden aan het gif van een cyanideappel.
Tragische wiskundige en codekraker Alan Turing: wat was zijn bijdrage aan de wiskunde, de computerwetenschap en de geschiedenis?
Een nieuw prototype camera maakt foto’s met een resolutie van 50 gigapixel. Dat levert duizend keer meer detail op dan nu haalbaar is met de beste reflextoestellen.
Isotopenanalyse van melkresten in prehistorisch pottenwerk suggereert dat de mens al zeker 7.000 jaar koeien, schapen en geiten melkt.
Wetenschappers hebben een nieuwe manier ontdekt om sporen te detecteren van de eerste sterren in het heelal.
Veel van ons milieuonvriendelijke gedrag is een product van de menselijke evolutie, schrijven Amsterdamse wetenschappers.
Dit koppeltje schildpadden stierf 47 miljoen jaar geleden tijdens de paring, het oudste directe bewijs van seks onder gewervelde dieren.
Zwarte beren kunnen even goed tellen als primaten. Tot die conclusie komen Amerikaanse biologen na een computertest met beren in de zoo.
Ruim tweederde van alle hersencommunicatie verloopt via een beperkt aantal ‘snelwegen’.
Het toenemende aantal dikke mensen heeft een grotere impact op natuurlijke grondstoffen dan een extra miljard mensen.
Chinese astronauten zijn er voor het eerst in geslaagd een bemande raket te koppelen aan een ruimtemodule, een belangrijke stap naar een eigen Chinees bemand ruimtestation.
Topsporters bereiken langzamerhand de ingebouwde grenzen van het menselijke lichaam. Over enkele decennia kunnen we niet meer sneller, hoger en sterker – toch niet op eigen kracht.
34-jaar oude NASA-sonde Voyager 1 bereikt gebied met hogere concentratie deeltjes van buiten ons zonnestelsel.
Minder zeldzame variant dan EHEC-bacterie die in 2011 voor onrust zorgde in Europa.
Vlaamse onderzoekers beschrijven in Science hoe de parasiet erin slaagt voorbij het immuunsysteem te sluipen.
Hoe maakbaar is duurzaamheid? Een vraag die zich opdringt aan de vooravond van Rio+20, 20 jaar na de eerste wereldtop duurzame ontwikkeling, zegt Gert Goeminne.
Naar kosmische begrippen kun je het een 'nipte misser' noemen, maar kans op een botsing is er niet.