Elke Godden
Vanuit haar topsport en passie voor het lopen, kreeg Elke een onstilbare interesse in biologie. Ze studeerde af als bio-ingenieur na een veelzijdig traject, waarin ze onder andere meewerkte aan Alzheimer onderzoek tijdens haar bachelor cel-en-gen en een biomechanische applicatie ontwikkelde voor Runners' Lab tijdens haar master Human Health Engineering. Ze won de Melissa Poster Competitie voor 'Innovative Water Solutions for Spaceships'. Haar interesse in voeding toont zich in haar engagement als expert voor I'm A Foodie en haar publicatie en lezing voor de Beroepsvereniging van Vlaamse Diëtisten. Zolang er een Hoe-, Wat- of Waarom-vraag onbeantwoord blijft, groeit haar interesse voor praktisch toepasbare wetenschap.
Meest behandelde onderwerpen:
Nutri-Score of aantal calorieën? Onderzoek “in het wild” toont impact van voedingslabels
Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen gingen "undercover" om te kijken hoe we ons écht laten leiden door voedingslabels. Hoe zat dat experiment in elkaar?
Op vakantie? Tips voor smakelijk vliegtuigeten
Bittere koffie, te gare aardappelen en slappe, levenloze groentjes. Wie al eens een vliegtuigmaaltijd nuttigde, weet: op de grond smaakt alles beter. Met deze tips van blogger Elke Godden kun je er toch (een beetje) van genieten.
Cafeïne in de sport: zes mythes ontmaskerd
Cafeïne: de een zweert bij de gezondheidsvoordelen, de ander noemt het schadelijk. In deze blog nemen we zes mythes onder de loep.
Wat zijn 'gezonde vetten'?
'Eet meer gezonde vetten!' lees je op de cover van menig magazine. Om de zoveel tijd verschijnt er wel een artikel dat je aanraadt meer noten, olijfolie en avocado’s te eten. Er zijn zelfs hele kookboeken gewijd aan 'gezonde vetten'. Maar wat zijn het? En is de term misschien misleidend?
Misleidende voedingsclaims: ijzer
Voedingsclaims zijn overal in de supermarkt. Zelfs de babyvoeding kan niet zonder. En hoewel de arm der wet streng tracht op te treden tegen misleidende praktijken, lukt dit niet altijd. Vandaag hebben we het over ijzer-claims op ontbijtgranen.
Zijn wortelen écht goed voor je ogen?
Ga je van wortelen écht beter zien?
Waarom we domme beslissingen nemen: de Linda-test
Mensen maken domme beslissingen. Gedragswetenschappers hebben er hun missie van gemaakt uit te vinden waarom we dat doen en hoe we dat kunnen voorkomen.
Waarom wrijven we over een pijnlijke plek?
Als je je hebt gestoten, grijp je automatisch naar de getroffen plek om de pijn te verzachten. Hoe werkt dat? Blogger Elke Godden legt het uit.
Hoe de samenstelling van je fruitschaal het rijpingsproces beïnvloedt
Alom frustratie als je fruitmand van de éne op de andere dag verandert in een onaantrekkelijke hoop overrijpe vruchten! Had je dit kunnen voorkomen? Misschien wel, als je de schuldige vroeger gevonden had! Alles draait om het gas 'ethyleen'.