Els Verweire
Els Verweire is redacteur gezondheid en geneeskunde.
Meest behandelde onderwerpen:
‘Te laat sporten heeft hetzelfde effect op je slaap als te laat koffie drinken’
Kan een korte interventie in je levensstijl de veroudering van je lichaam tegengaan? Een nieuwe studie aan de UGent onderzoekt dat, Eos-redacteur Els Verweire is een van de proefpersonen. In deze blog schrijft ze over haar ervaringen. Deel 4: slaap.
Wat moet je eten als je intensief gaat fietsen? ‘Bespaar niet op wat je voor, tijdens en na het sporten eet’
Kan een korte interventie in je levensstijl de veroudering van je lichaam tegengaan? Een nieuwe studie aan de UGent onderzoekt dat, Eos-redacteur Els Verweire is een van de proefpersonen. Deel 3: gezonde voeding.
Fysiek fitter, biologisch jonger? ‘Tijd voor een reality check’
Kan een korte interventie in je levensstijl de veroudering van je lichaam tegengaan? Een nieuwe studie aan de UGent onderzoekt dat, Eos-redacteur Els Verweire is een van de proefpersonen. In deze blog schrijft ze over haar ervaringen.
De geur van je handpalm kan je geslacht verraden
Het profiel van de geurstoffen in je handpalm kunnen je geslacht verraden met een nauwkeurigheid van meer dan 96 procent. Dat is handig bij forensisch onderzoek.
Net als mensen willen ook olifanten niet elke dag hetzelfde eten
Olifanten eten niet gewoon alle voedsel dat beschikbaar is, maar hebben ook persoonlijke voorkeuren en behoeften.
Is een fitter lichaam ook meetbaar jonger?
Heeft je lichaam een epigenetische klok waaraan je kan zien hoe snel je veroudert? En kan een relatief korte intensieve levensstijlinterventie die meetbaar beïnvloeden?
Ruimtereizen verzwakken het immuunsysteem
Er is steeds meer bewijs dat astronauten in de ruimte vatbaarder zijn voor infecties. Hun verzwakte immuunsysteem herstelt zich weer op aarde.
Noormannen lieten in Vlaanderen geen genetische sporen achter
Waar komen onze voorouders vandaan? Het is een vraag die velen bezighoudt. Vikingen blijken daarbij bijzonder populair. Hoe komt dat? En kan je die verwantschap bewijzen?
‘Vikingziekte’ gelinkt aan neanderthaler-DNA
De ziekte van Dupuytren komt vaker voor in Europa dan in Afrika. Dat komt deels doordat de voorouders van Europeanen zich hebben gekruist met neanderthalers.