Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
'Amerikanen behandeld met serum tegen ebola'
Twee Amerikaanse ontwikkelingswerkers die besmet werden met het ebolavirus, hebben een geheim serum toegediend gekregen in de hoop dat ze de dodelijke ziekte overleven.
Chronische pijn verandert het brein
Een gewijzigd hersengebied zorgt ervoor dat we minder gemotiveerd zijn. Dat suggereren althans tests bij muizen.
Recordoctopus broedt 4,5 jaar op eieren
Amerikaanse onderzoekers hebben diep in het water voor de Californische kust een octopus gemonitord, en noteerden zo de langst gekende broedperiode.
Hardlopen: een slakkengangetje is gezonder
Wie hardloopt voor zijn gezondheid, hoeft zich daarvoor niet in de verzuring te rennen.
Zwerm spreeuwen maakt beslissing in golfbeweging
Als een zwerm spreeuwen beslist om een bocht te maken, dan begint die beslissing bij een kleine groep vogels en verspreidt ze zich in een geleidelijke golfbeweging over de gehele zwerm.
Rendez-vous met een komeet
Op 6 augustus bereikt de Europese ruimtesonde Rosetta de komeet 67P/Churymov-Gerasimenko, om er in november op te landen. Het wordt de eerste ontmoeting ooit tussen een ruimtesonde en een komeet.
Hadden alle dinosauriërs veren?
Een Belgisch-Russisch onderzoeksteam ontdekte een fossiel met eigenschappen die suggereren dat alle dinosauriërs, ook de primitieve soorten, pluimen konden ontwikkelen.
‘Ontdiering’ op kruissnelheid
De voorbije 500 jaar zijn 322 soorten gewervelde landdieren uitgestorven. Wetenschappers spreken over ‘ontdiering’ - een knipoog naar 'ontbossing'.
Wie goed leest, goed leert
Wie als zevenjarige moeilijk leert lezen, kampt als tiener vaak met een intelligentieachterstand.