Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Meten bij kinderen is niet altijd weten
Binnen de kindergeneeskunde zijn veelgebruikte metingen en procedures vaak onprecies en amper nuttig.
Periodiek vasten tegen diabetes
Als je een verhoogd risico loopt op diabetes kan het nuttig zijn om periodiek te vasten.
Narcose tast geheugen kinderen aan
Wie als baby een volledige verdoving ondergaat, kan later geheugenproblemen ondervinden.
Massa fossielen ontdekt van oervis
Canadese wetenschappers hebben een honderdtal goedbewaarde fossielen gevonden van de primitieve vissoort Metaspriggina walcotti.
Het geheim van de eucalyptus
Wetenschappers hebben het genoom ontrafeld van de Eucalyptus grandis, een van de meest voorkomende eucalyptussoorten. Ze ontdekten hoe de boom zo snel groeit, en hoe hij aan zijn heilzame karakter komt.
Chronisch zieken bewegen te weinig
Nederlands onderzoek toont aan dat chronisch zieken meestal minder dan een half uur per dag sporten. Nochtans kunnen ze flink veel baat hebben bij lichaamsbeweging.
Pesters én hun slachtoffers houden van wapens
Wie betrokken is bij pesten heeft vaker een wapen op zak. Dat maakt de situatie ook gevaarlijk voor anderen in hun omgeving.
Exoskelet geeft WK-aftrap
Donderdag zal de aftrap van het WK gegeven worden door een verlamde Braziliaan. Hoe dat mogelijk is? Met een hoogtechnologisch exoskelet.
Dansende kikker is bedreigde soort
Enkele recent ontdekte kikkersoorten hebben een originele manier om potentiële partners te verleiden: door uitdagend te dansen met hun achterpoten.