Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Is evolutie voorspelbaar?
Mocht er een reset-knop bestaan voor de evolutie van het leven op aarde, zou alles dan opnieuw volgens hetzelfde stramien verlopen? De gelijklopende evolutie van Anolis hagedissen op verschillende eilanden doet vermoeden van wel.
Hoe mosselen de golven overleven
De baarddraden van een mossel zijn niet stevig genoeg om aan de ruwe zee te weerstaan, maar ze dienen uitermate goed om schokken te absorberen.
Aardbevingen hebben langeafstandsgevolgen
Een aardbeving op Java lokte een verwoestende modderstroom uit aan de andere kant van het eiland.
Winterlandschap op Mars
Miljarden jaren geleden sneeuwde het op Mars. Die neerslag was verantwoordelijk voor de drainagesystemen op de Rode Planeet.
Elektriciteit uit de fabriekspijp
In de uitstoot van kool- en gascentrales zit genoeg energie verborgen om de helft van de Europese Unie van stroom te voorzien.
Gevonden: de raketmotoren van Neil Armstrong
De raketmotoren die Neil Armstrong en zijn bemanning van de beroemde Apollo 11-missie richting maan lanceerden, zijn teruggevonden in de Atlantische Oceaan.
Mensapen hebben goed geheugen
Gorilla’s en orang-oetans herinneren zich gebeurtenissen uit hun verleden.
Angstige wormen bevorderen plantengroei
De aanwezigheid van roofdieren heeft een positief effect op plantengroei. Tenmiste als die roofdieren wormen op het menu hebben staan.
Te grote virussen ontdekt
Twee pas ontdekte virussen zijn zo groot dat de grenzen van virussen in vraag worden gesteld.