Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Aliëns? Nee, termieten
Termieten creëren de mysterieuze ‘feeëncirkels’ in Afrikaanse woestijnen. Daar kwamen biologen achter in Science deze week.
Zo ziet geneesmiddelenresistentie eruit
Japanse wetenschappers tonen hoe ziekteverwekkers tegen verschillende geneesmiddelen bestand worden.
Genetisch risico op kanker nog meer blootgelegd
Wetenschappers hebben meer dan 80 genetische variaties in ons DNA geïdentificeerd die ons risico op borst-, prostaat- en eierstokkanker vergroten.
1.700 jaar oude tuniek gevonden
In Noorwegen is een tuniek uit de derde eeuw na Christus gevonden, meteen het oudste kledingstuk uit dat Scandinavische land.
Pesticiden maken honingbij dommer
Onderzoekers tonen het negatieve effect van pesticiden op het bijenbrein.
Ontdekte keversoorten krijgen namen uit telefoonboek
Om 101 recent ontdekte keversoorten te benoemen, gebruikten Duitse biologen het telefoonboek van Papoea-Nieuw-Guinea, het land waar de kevers werden ontdekt.
Dodo was niet alleen
Op de eilanden in de Stille Oceaan stierven massaal vogels uit nadat de mens er arriveerde.
Eencellige kiest uit zeven geslachten
Het modelorganisme Tetrahymena thermophila kan zeven verschillende geslachten hebben. Hoe hun geslacht wordt bepaald is nu pas, zestig jaar na de ontdekking van de eencellige, duidelijk geworden.
Kinderen met Down hebben eiwittekort
Een tekort aan een bepaald eiwit in de hersenen kan de oorzaak zijn van leer- en geheugenproblemen bij mensen met het syndroom van Down. Bij ‘Down-muizen’ slaagden onderzoekers erin de mentale schade te herstellen.