Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Snoei je klimop en maak een fijnstofkaart
Gentenaars die klimop hebben staan in de tuin, of met een snoeischaar het park in willen, kunnen vijf bladeren doneren aan een artistiek-wetenschappelijk project rond fijn stof.
Homo-geslacht half miljoen jaar ouder dan gedacht
De vondst van een 2,8 miljoen jaar oude fossiele onderkaak suggereert dat het Homo-geslacht zo'n 500.000 jaar eerder dan tot nu toe werd aangenomen de kop opstak.
Deeltjesversneller in beweging
Het CERN heeft een mooie time-lapseopname gemaakt van de CMS-detector, nadat een nieuwe muondetector van de UGent geïnstalleerd werd.
Waarom wordt NIPT nog niet terugbetaald?
Ondanks het "waw"-gehalte wordt de Niet-Invasieve Prenatale Test nog niet terugbetaald in Nederland en België. Hoe komt dat?
"DNA-analyse kan kankertherapie doelgerichter maken"
"Genetica gaat niet enkel over wat fout loopt met ons lichaam"
Moleculair geneticus Gert Matthijs (UZ Leuven) over de stand van zaken in het DNA-onderzoek
Resten citadel onder Antwerps museum
Onder het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) doken per toeval resten op van het Zuidkasteel, een citadel uit de 16de eeuw.
Spinnengif tegen chronische pijn
Uit grootschalig onderzoek bij 206 spinnensoorten kwamen zeven chemische verbindingen tevoorschijn die mensen met chronische pijn verlichting kunnen bieden.
Hand schudden, hand ruiken
Nadat we iemand de hand hebben geschud, ruiken we opvallend vaak aan onze hand.