Liam Verbinnen
Liam Verbinnen is Eos-redacteur.
Meest behandelde onderwerpen:
Tibetaanse vrouwen floreren op extreme hoogte dankzij unieke genen
Tibetaanse vrouwen met een hogere zuurstoftoevoer krijgen meer kinderen. Hoe komt dat?
Academische uitgevers aangeklaagd wegens uitbuiting van wetenschappers
De Amerikaanse neurowetenschapper Lucina Uddin klaagt zes grote uitgevers van wetenschappelijke tijdschriften aan. De uitgevers zouden samenspannen om op een onwettige manier miljarden dollars te verdienen.
Wetenschappers reconstrueren 3D-structuur van genoom wolharige mammoet
Een internationaal onderzoeksteam heeft de driedimensionale chromosoomstructuren van een 52.000 jaar oude wolharige mammoet in kaart gebracht. Dat is een primeur voor een uitgestorven diersoort.
Natuurkundigen meten zwaartekracht op microscopische schaal
Onderzoekers van de Universiteit van Southampton hebben in samenwerking met collega’s van het Europese vasteland met succes een zwakke zwaartekracht gedetecteerd op een deeltje met een massa van slechts 0,43 milligram. Dat is een nieuw record.
Is het beter voor je borsten om geen beha te dragen?
Auteur en menopauzeconsulent Leen Steyaert beweert in verschillende media dat het beter voor je borsten is om geen beha te dragen. Beha’s zouden je borsten meer doen hangen en de lymfeklieren afknellen. Klopt dat?
Loopvermogen verlamde muis significant hersteld
Onderzoekers hebben bij muizen aangetoond dat het doelgericht laten teruggroeien van de uitlopers van neuronen naar hun natuurlijke doelgebieden leidde tot herstel van het loopvermogen, terwijl ze willekeurig laten teruggroeien niet effectief was.
Het jonge heelal had een overvloed aan Melkwegachtige sterrenstelsels
Sterrenstelsels zoals onze eigen Melkweg komen verrassend veel voor in het jonge heelal, blijkt uit internationaal onderzoek. De ontdekking stelt ons huidige begrip bij over hoe het heelal evolueert.
Een hormonale work-out: werkt dat?
Op sociale media wordt reclame gemaakt voor zogenaamde hormonal home workouts. Die work-outs zouden hormonen, zoals testosteron, optimaal verhogen en daardoor betere resultaten opleveren dan andere work-outs. Klopt dat?
Zijn mensenkinderen nieuwsgieriger dan andere mensapen?
Mensenkinderen kiezen vaker dan volwassen mensapen voor een onbekende beloning onder een ondoorzichtige beker dan voor een duidelijk zichtbare beloning onder een transparante beker.