Liam Verbinnen
Liam Verbinnen is Eos-redacteur.
Meest behandelde onderwerpen:
Veroorzaken schoenen voetproblemen?
De Nederlandse organisatie Voetentraining beweert dat het dragen van stevige schoenen nadelige gevolgen heeft voor onze stabiliteit, voetspieren en evenwicht. Klopt dat?
Is het mysterie van quasars na zestig jaar eindelijk opgelost?
Sinds de ontdekking van de eerste quasars meer dan een halve eeuw geleden vragen astronomen zich af hoe deze extreme objecten ontstaan. Sommige onderzoekers denken nu dat ze voortkomen uit botsingen tussen sterrenstelsels.
‘We verzinnen vaak verhaaltjes om ons eigen gedrag te verklaren’
‘Ik geloof in de vrije wil, maar het is allerminst een uitgemaakte zaak’, zegt Joseph LeDoux. Een gesprek over gedisconnecteerde hersenhelften, de functie van de amygdala en bewustzijn bij dieren.
Hersenen van gevechtspiloten staan model voor die van astronauten
Welke effecten heeft ruimtereizen op de hersenen van astronauten?
Werkt microdosing? Conclusie: voorlopig onvoldoende bewijs
Elke dag een kleine dosis LSD of paddo’s gebruiken zou je mentale gezondheid ten goede komen. Je zou er onder andere meer focus door krijgen en creatiever door worden. “Het is zeker de moeite waard om dit verder te onderzoeken.”
Baby in baarmoeder trekt vies gezicht als moeder boerenkool eet
Baby’s in de baarmoeder reageren op de smaken van het voedsel dat hun moeder net heeft gegeten.
Levert een zonnepark meer energie op dan een kerncentrale als ze dezelfde oppervlakte hebben? Conclusie: sterk te nuanceren
Elon Musk beweert dat als je zonnepanelen op de oppervlakte van een kerncentrale legt, ze doorgaans meer energie opleveren dan de kerncentrale zelf. Het is een sterke uitspraak, maar klopt ze ook?
Lopen melkdrinkers een hoger risico op botbreuken? Conclusie: geen bewijs
‘Melkdrinkers lopen een hoger risico op botbreuken’ lezen we in een reactie op de Facebookpagina van Eos. De uitspraak lokte veel reactie uit, maar klopt ze ook?
Caloriebeperking heeft positief effect op gezondheid
Na decennia van onderzoek op proefdieren, blijkt caloriebeperking ook een positief effect op het immuunsysteem van de mens te hebben.