Baarmoeder in beeld
Het peervormige orgaan doet veel meer dan enkel een omgeving vormen voor foetussen, ontdek je in Biografie van de baarmoeder.
Het peervormige orgaan doet veel meer dan enkel een omgeving vormen voor foetussen, ontdek je in Biografie van de baarmoeder.
Er moet dringend iets veranderen aan het negatieve beeld dat mensen hebben van reptielen. Het boek Het fascinerende leven van reptielen van Sterrin Smalbrugge draagt daaraan bij.
De mens kan een puntje zuigen aan hoe kwallen en andere organismen hun leven rekken, lees je in Onsterfelijke kwallen en eeuwenoude haaien van Nicklas Brendborg.
Ze hebben een laag libido, of een seksueel probleem, ze leven celibatair en hebben vast nog nooit seks gehad. Dat zijn enkele vooroordelen over aseksuele mensen die niet kloppen. Maar wat is aseksualiteit dan wel?
Mensen met hartfalen krijgen het advies hun zoutinname te beperken. Nochtans bestaat er in de wetenschappelijke wereld discussie over de zin of onzin van deze maatregel. Een internationaal team van onderzoekers probeert duidelijkheid te scheppen.
Bittere koffie, te gare aardappelen en slappe, levenloze groentjes. Wie al eens een vliegtuigmaaltijd nuttigde, weet: op de grond smaakt alles beter. Met deze tips van blogger Elke Godden kun je er toch (een beetje) van genieten.
Volgens sommigen hebben de lockdown, afstandsregels, mondmaskers en ontsmettende gels onze algemene immuniteit verzwakt. Daardoor zouden we nu makkelijker ziek worden bij een besmetting met een virus of een bacterie. Werd ons immuunsysteem te weinig geprikkeld als gevolg van de doorgedreven hygiënemaatregelen?
Met de eerste meting van zwaartekrachtgolven brak een nieuw tijdperk aan voor de astronomie. Experts bereiden zich nu voor op de volgende stap: de bouw van de gigantische Einstein Telescope.
De zwarte gaten hielden zich schuil in dwergsterrenstelsels.
Ruim de helft van onze huisdieren is te dik. Op tijd ingrijpen in hun levensstijl is noodzakelijk, anders worden ze nog corpulenter en staan hen allerhande aandoeningen te wachten. Wetenschappers zoeken uit hoe afvallen het best lukt. ‘Als baasje moet je soms streng kunnen zijn.’
In het vroegmiddeleeuwse Engeland aten koningen niet meer vlees dan hun onderdanen.
Dure woorden die niks betekenen, ze zijn alomtegenwoordig. Praatjesmakers gebruiken ze om grote schares volgers te verzamelen. Hoe doorzie je dat geraaskal?
In de Audi-fabriek in Vorst werken naast drieduizend werknemers ook een vijfhonderdtal robots en twee ‘collaboratieve robots’. Met die laatste pioniert de fabriek binnen de Audi-familie, want het gebruik van collegiale robots staat nog in de kinderschoenen. Eos ging kijken wat een nauwere samenwerking tussen mens en cobot kan betekenen.
Artificiële intelligentie kan de grootte van een aardbeving nauwkeurig en in een fractie van een seconde inschatten.
Willen we elektriciteit uit windturbines en zonnepanelen opslaan in waterstof, dan moet het omzettingsproces een stuk efficiënter. Onderzoekers aan de KU Leuven vonden een manier om dat te doen.
Nooit meer zweten op de fiets, een extra duwtje om vlotjes een heuvel op te fietsen. Elektrisch fietsen is bijzonder comfortabel, maar is het ook een gezonde manier van bewegen?
Hoe staat het met de biodiversiteit op aarde en welke invloed hebben mensen daarop? En hoe kunnen we de biodiversiteit tegen 2030 weer op het juiste spoor krijgen? Je hoort het tijdens de volgende editie van lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'.
Dolfijnen doen aan zelfmedicatie bij huidaandoeningen door langs te gaan bij ‘koraalklinieken’. Dat stelt een nieuw onderzoek, dat ook de opmerkelijke manier waarop ze dat doen in beeld heeft gebracht.