Zo houd je je goede voornemens wel vol
Goede voornemens: we houden ze even vol, maar na een tijdje zijn we ze alweer vergeten. Met deze tips lukt het wel.
Goede voornemens: we houden ze even vol, maar na een tijdje zijn we ze alweer vergeten. Met deze tips lukt het wel.
Behalve dan natuurlijk het feit dat het jaartal wel erg mooi oogt, zeker in combinatie met 0101: 01012020, en dan hebben we het nog niet over Lichtmis: 02022020, een palindroomdag (wat geleden was van 20 februari 2002).
Dagelijks belanden er massa's medicijnen via het toilet, het afvoerputje of de vuilbak in het water, met negatieve gevolgen voor de gezondheid van aquatische ecosystemen. Nu blijkt dat ook wanneer de medicijnen afbreken, de restproducten nog steeds potentieel toxisch zijn.
Locatie wordt mogelijk compleet onbelangrijk voor menselijk samenzijn.
We zijn vaak verwonderd over de fouten die ons geheugen maakt. Toch hebben we de stellige indruk dat het over het algemeen behoorlijk accuraat is. Klopt dat wel?
Wat betekent de opmars van androïdevrienden en -assistenten voor ons dagelijks leven?
Veel keuzemogelijkheden geven je veel vrijheid. Maar ze verhogen ook het risico op verkeerde keuzes, spijt en piekeren. En dat kan uitmonden in een depressie.
Wetenschappers knoeien soms met de foto's in hun papers. Een nieuw algoritme kan dit soort fraude opsporen.
De wereld worstelt met de vraag of kernenergie nodig is voor een drastische vermindering van CO2-emissies. Met de bouw van Hinkley Point C gaat het Verenigd Koninkrijk alvast voluit voor kernenenergie. Tegenstanders zien het als een laatste nucleaire stuiptrekking van 25 miljard euro.
De vijf gedetineerden die konden ontsnappen uit de gevangenis van Turnhout maakten dankbaar gebruik van een 'dode hoek' in het cameranetwerk. Ingenieur Boris Bogaerts (UAntwerpen) ontwikkelde software die een mens in staat stelt om in virtual reality (VR) een waterdicht cameranetwerk te ontwerpen.
Op aarde bezit ieder levend wezen een genetische code in de vorm van DNA. Maar is buitenaards leven ook op DNA gebouwd? Wetenschappers vermoeden dat het net als wij is gebouwd op een molecule met een genetische code. Iets wat lijkt op DNA, maar dan anders.
Timon Vankeirsbilck en Stefaan Jacobs zijn de winnaars van de Eosprijs 2019 met hun masterproef over riothermie: een methode om rioolwater als warmtebron te gebruiken. “We betalen voor ons warm water, het is een logische stap om hier maximaal gebruik van te maken.”
Schoonfamilie bezorgt ons stress, mogelijk via onze darmen.
Elke Belg verliest gemiddeld één gezond levensjaar door luchtvervuiling. Maar slechte lucht is overal, en we moeten blijven ademen. Kunnen we toch iets doen om onze blootstelling aan luchtvervuiling te verminderen? Evi Dons (UHasselt) geeft antwoord.
Mag je e-boeken zonder toestemming van de auteur doorverkopen? Nee, zo besliste het Hof van Justitie, de hoogste Europese rechtbank. ‘Wellicht blijft nu ook de herverkoop van tegen betaling aangeschafte digitale muziek- en filmbestanden illegaal’, aldus Simon Geiregat (FWO, UGent).
Het is dé foto, en waarschijnlijk ook dé doorbraak, van 2019: het eerste beeld van een zwart gat, een van de bijzonderste fenomenen in de kosmos.
Niemand herinnert zich zijn of haar baby- en peutertijd. Waarom gaan onze vroegste herinneringen maar terug tot de kleuterklas?
Als het van de onderzoekers van de universiteit van Loughborough afhangt, vermelden producenten straks niet alleen het aantal calorieën op voedsel- en drankverpakkingen. Ze denken dat de consument er baat bij heeft wanneer ze ook het aantal minuten dat je moet sporten om die te verbranden aangeven.