Test brengt immuniteit in beeld
Wetenschappers van het multidisciplinair onderzoeksconsortium AUDACIS ontwikkelen een technologie die de immuunstatus van een patiënt gedetailleerd in kaart brengt.
Wetenschappers van het multidisciplinair onderzoeksconsortium AUDACIS ontwikkelen een technologie die de immuunstatus van een patiënt gedetailleerd in kaart brengt.
Onze planten en dieren kreunen onder de enorme hoeveelheden stikstof in de bodem. Vooral landbouw en verkeer zijn daar de schuldigen van. In navolging van Nederland werkt ook Vlaanderen aan maatregelen. Maar die zetten weinig zoden aan de dijk.
Onderzoekers van UAntwerpen en het UZA ontwikkelen een diagnostische test, om zo patiënten met het prikkelbaredarmsyndroom sneller en efficiënter te kunnen helpen.
De Alor Dwerghoningeter leeft in een bepaald type eucalyptusbos dat de laatste jaren fors gedegradeerd is.
Bijen die voor larven zorgen, kunnen lange tijd zonder slaap.
UAntwerpen coördineert een Europees project om efficiënter drugs te kunnen opsporen. De innovatieve NarcoReader speelt daar een belangrijke rol in.
Aanvankelijk leek het materiaal uranium ditellurium nauwelijks over interessante eigenschappen te beschikken. Nu ontdekken fysici dat het een unieke supergeleider is.
Om de menselijke evolutie in beeld te brengen, moeten we het landschap van onze voorouders niet baseren op het hedendaagse ecosysteem in Afrika.
Grote studie naar MS vindt 233 genetische afwijkingen die de kans op de ziekte vergroten.
Of je wel of geen autisme ontwikkelt, wordt voor zo’n tachtig procent bepaald door je genen.
William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe en Gregg L. Semenza delen de Nobelprijs Geneeskunde van dit jaar. Samen ontdekten ze hoe cellen weten hoeveel zuurstof er beschikbaar is en hoe ze zich daaraan moeten aanpassen.
Hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs voor zijn doctoraat naar de vervolging van homoseksuelen in de laatmiddeleeuwse Zuidelijke Nederlanden.
Amerikaanse onderzoekers hebben crashtesten uitgevoerd met hobbydrones.
Michiel Verheul (38) getuigt over leven met dwanggedachten (obsessief-compulsieve stoornis).
Janneke (37) getuigt over haar leven met autisme.
Op 28 februari van dit jaar begon de Amerikaanse Marslander InSight zich de bodem in te hameren, maar dieper dan 35 centimeter is hij niet gekomen.
Raoul Leering (52) vertelt over zijn leven met Parkinson.
Hoever staat de genetische CRISPR techniek? Hoe en waarom worden proefdieren gebruikt? En kunnen bacteriën Parkinson en andere aandoeningen genezen? Tijdens Biotech Glashelder op zondag 20 oktober in Leuven vertellen 18 biotechnologen je over hun onderzoek.