Zeldzame zege tegen alzheimer
Voeding, beweging en een actief sociaal leven kunnen de verstandelijke achteruitgang van alzheimerpatiënten voorkomen. Dat blijkt uit een nieuwe Zweedse studie.
Voeding, beweging en een actief sociaal leven kunnen de verstandelijke achteruitgang van alzheimerpatiënten voorkomen. Dat blijkt uit een nieuwe Zweedse studie.
In de zuurstofarme bodems van diepe zoetwatermeren zitten grote hoeveelheden methaangas opgeslagen. Larven van pluimmugjes maken het broeikasgas los en brengen het naar boven.
Deeltjes die niet netjes geordend zijn in een ruimtelijk rooster, maar in de tijd: bizar genoeg is het geen sciencefiction.
Duitse en Finse ingenieurs sleutelen aan een prototype van een airco die op zonne-energie werkt en daarenboven ook als warmtepomp kan worden gebruikt.
We kunnen ons geheugen wel degelijk trainen en de effecten blijven tot wel vier maanden na de training zichtbaar.
In de 19de eeuw bezweek tot een derde van de jonge moeders aan de mysterieuze kraamvrouwenkoorts. Pas in 1847 kwam een Hongaarse arts in Wenen met een oplossing.
Dierentuinen zetten zich in voor de bescherming van soorten. Heeft dat zin, of moeten deze moderne Arken van Noach eerder van koers veranderen?
Drie Nederlandse woonzorgcentra testen een ‘empathische woning’ uit, waarbij sensoren en andere slimme oplossingen ervoor zorgen dat de oudere bewoner genoeg beweegt, de weg vindt en activiteiten onderneemt.
Na de overgang een mediterraans dieet volgen, voorkomt een derde van een specifieke vorm van borstkanker.
Robots met hydrogel kunnen tere voorwerpen zacht behandelen.
Uit onderzoek met de Hubble-ruimtetelescoop blijkt dat het minstens zes miljoen jaar geleden voor het laatst een grote hoeveelheid gas heeft opgeslokt.
De naam John McAfee doet vast een belletje rinkelen. In de jaren 1980 ontwikkelde hij de beroemde, naar zichzelf vernoemde antivirussoftware. Daarna nam zijn leven bizarre en wrede wendingen.
Komen robots ooit op gelijke hoogte met de mens? Ben Goertzel antwoordt met een overtuigende yes. ‘Nog in dit leven kunnen we artificiële intelligentie op het niveau van de mens ontwikkelen.’
Het menselijk brein is de afgelopen 2 of 3 miljoen jaar bijna 3 keer zo groot geworden. Waarom dat gebeurde weten we eigenlijk niet.
Medicijngebruik bij kinderen met ADHD is het onderwerp van heel wat debatten. Medicatie kan symptomen van ADHD doen afnemen, maar over de langetermijneffecten bestaat onduidelijkheid. Voor haar doctoraat onderzocht Lizanne Schweren de kwestie.
Bij onderzoek naar bioplastics zijn er twee grote uitdagingen.
Een parasitaire wespensoort draagt een virus in zich dat de diertjes helpt zich in hun gastheer te nestelen. Maar het virus houdt er ook een eigen agenda op na…
Een internationaal team van genetici is erin geslaagd vijf van de zestien chromosomen van een gistcel volledig kunstmatig in het lab te fabriceren.