Peilingen beïnvloeden verkiezingsresultaat
Sommige kiezers bestuderen standpunten en partijprogramma’s, anderen juist media-optredens. Daarnaast spelen ook peilingen en emoties een rol in ons kiesgedrag, zegt sociaal psycholoog Bertjan Doosje.
Sommige kiezers bestuderen standpunten en partijprogramma’s, anderen juist media-optredens. Daarnaast spelen ook peilingen en emoties een rol in ons kiesgedrag, zegt sociaal psycholoog Bertjan Doosje.
Bedrijven bieden tests aan die je vertellen waar je voorouders leefden. Dezelfde tests kunnen ook (soms onbedoeld) aantonen dat je vader je echte vader niet is.
Tandsteen geeft informatie over dieet en medicijngebruik van neanderthalers.
Teragolven kunnen van goudwaarde zijn voor medische beeldvorming, maar ze zijn moeilijke te manipuleren. Met grafeen kan het wel.
Jongens die dagenlang agressieve games spelen, worden daarom nog niet zelf gewelddadig.
Deense studenten denken de oorzaak gevonden te hebben voor de barstende hoofdpijn die velen krijgen tijdens of vlak na hun vlucht.
Kernfusie kan een oplossing bieden voor nakende stroomtekorten. Die vorm van energiewinning heeft nog wel problemen. Om aan kernfusie te doen, zijn materialen nodig die bestand zijn tegen temperaturen tot 900 °C.
Encryptiespecialist Bart Preneel (KU Leuven) geeft tips om je persoonlijke gegevens te beschermen tegen pottenkijkers en booswichten.
Artsen kunnen een allergie voor huisstofmijt nu ook zonder prikken opsporen.
Maarten Luther was een complexe figuur die een sleutelrol speelde in de woelige zestiende eeuw, wiens invloed tot op vandaag erg tastbaar is. Voor Eos Geschiedenis voldoende redenen om er een speciale editie aan te wijden.
Wie een erfelijk risico loopt om dik te worden, slaapt het best meer dan 7 en minder dan 9 uur per nacht.
Van schimmel op je brood of tussen je tenen ga je walgen. Schimmels kunnen ook wondermooi zijn. En nuttig, als medicijn bijvoorbeeld.
Echte onzichtbaarheid bestaat (nog) niet, maar dit materiaal verstopt zich wel erg goed onder water.
Het Nederlands BlackGEM-observatorium maakt jacht op kosmische bronnen van zwaartekrachtgolven. De Nederlandse astronoom Paul Groot wil met vijftien robottelescopen de hele sterrenhemel in het oog houden en elk variërend en knipperend lichtpuntje registreren.
Uit computersimulaties blijkt dat in de gas- en stofschijven rond pasgeboren sterren spontaan zogeheten 'stofvallen' kunnen ontstaan. Die vormen een belangrijke schakel in het geboorteproces van planeten.
Kikkers en padden kunnen zelfs kleuren in het donker onderscheiden als het voor ons al helemaal zwart is voor de ogen.
Lang geleden gedomesticeerde boomsoorten blijven alomtegenwoordig in het regenwoud.
Het binnenste gedeelte van de CMS-detector van de deeltjesversneller van het CERN is vervangen. Dat leverde enkele indrukwekkende beelden op.