'Celdood doet leven'
Peter Vandenabeele ontrafelde met zijn baanbrekende onderzoek het mechanisme in ons lichaam dat cellen doet ontploffen.
Peter Vandenabeele ontrafelde met zijn baanbrekende onderzoek het mechanisme in ons lichaam dat cellen doet ontploffen.
Gustaaf Van Tendeloo onderzoekt het aller-allerkleinste, atomen, maar verliest nooit het grotere plaatje uit het oog: een duurzame economie. Een internationale jury bekroont zijn onderzoek met een FWO- Excellentieprijs.
Greet Van den Berghe leidt tegelijk de intensive care unit en het onderzoekslab intensieve geneeskunde van UZ Gasthuisberg. Hoe vermoeiend ook, die combi is nodig, vindt ze.
Zoniënwoud treedt toe tot het European Rewilding Network.
Hoe meer van deze detectoren in bedrijf zijn, des te gemakkelijker wordt het om de herkomst van waargenomen zwaartekrachtsgolven vast te stellen.
Als u veel geluk heeft, ziet u dit weekend tijdens een boswandeling misschien wel "de baard van Koning Winter". Onze weerman Tom Elegeert legt uit hoe dit zeldzame fenomeen ontstaat.
Meer eten volstaat niet om de gevolgen van ondervoeding te genezen. Probiotica wel?
Voor het eerst is bewezen dat intensieve beweging een invloed heeft op de groei van tumoren - bij muizen.
Het genoom van een 100.000 jaar oude vrouwelijke neanderthaler onthult enkele zaken over het seksleven van onze voorouders.
Net op tijd voor het nieuwe hardloopseizoen zijn hier vijf mentale technieken om je fysieke mogelijkheden ten volle te benutten.
Britse astronomen en een doctoraatstudente van de KU Leuven ontrafelden voor het eerst de samenstelling van de atmosfeer van een zogenaamde superaarde.
Het verbijstert Eos-redacteur Dieter De Cleene hoe sommigen de 'natuur' als onfeilbare zonnewijzer blijven gebruiken voor wat ze op hun bord leggen.
Bladgroenten, zoals spinazie, stimuleren een gezonde darmflora, die op hun beurt slechte darmbacteriën geen kans geven.
In grote hoeveelheden veroorzaken microplastics niet enkel problemen in oceanen, maar ook op het land. De kleine plastic deeltjes worden door aardwormen over het grondoppervlak verspreid.
De eerste persoonlijkheidstesten dateren van begin twintigste eeuw. Sindsdien probeerde psychologen om de persoonlijkheid in meerkeuzevragen te vatten.
Een nieuwe diagnostische test kan in urine van mannen ruiken of ze prostaatkanker hebben of niet.
Kunnen we ooit op reis naar Mars, Jupiter of Saturnusmaan Titan? De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA doet ons alvast wegdromen met een reeks posters waarop reisbestemmingen in het heelal zijn afgebeeld.
Een koolmees is (vrijwel) monogaam. De koppels doen veel samen: ze bakenen samen hun territorium af, bouwen samen een nest en eten samen. Wat zou er gebeuren als ze moeten kiezen tussen liefde en voedsel?