Hersenstimulatie kan prestaties van atleten verbeteren
Breinstimulatie met elektroden kan het uithoudingsvermogen, de kracht en behendigheid van atleten verbeteren.
Breinstimulatie met elektroden kan het uithoudingsvermogen, de kracht en behendigheid van atleten verbeteren.
Ooievaars zijn verslaafd aan junk food dat ze vinden op vuilnisbelten. Daarom trekken de vogels in de winter niet meer naar Afrika.
Kinderen op intensieve zorg herstellen sneller door hen weinig of niet te voeden.
De ontdekking leidt mogelijk tot nieuwe methodes om geweld te controleren psychiatrische patiënten.
Het gezamenlijk project van het European Space Agency (ESA) en de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos bestaat uit een sonde en lander die de gassen in de atmosfeer van de rode planeet in kaart moeten brengen.
Goede cholesterol beschermt niet altijd tegen hart- en vaatziekten.
Wegen helpen ons om van punt A naar punt B te reizen. Daarvoor zijn ze bijzonder nuttig, en dat is dan ook de reden dat de mens zoveel tijd en energie heeft geïnvesteerd om een wegennetwerk aan te leggen dat zich uitstrekt over de hele wereld, met uitlopers tot in de verste woestijn en op de hoogste berg.
Japanse wetenschappers hebben een bacterie ontdekt die plastic kan eten.
Macrofotografie, heel gedetailleerde close-ups van bloemen over insecten tot dauwdruppels, lijkt op het eerste gezicht iets voor specialisten. Toch kan je ook als beginner al snel knappe resultaten boeken, en dat zonder speciaal materiaal aan te schaffen.
In de Merwehaven van Rotterdam wordt momenteel een drijvend melkveebedrijf gebouwd.
Om de vijf jaar reikt het FWO de FWO-Excellentieprijzen uit. Deze prijzen staan bekend als de ‘Vlaamse Nobelprijzen’ en worden toegekend in de vijf grote wetenschapsdomeinen.
Tijdens de passage werd de planeet gebombardeerd met geladen deeltjes.
De nood om minder te kauwen, speelde een sleutelrol in onze evolutie.
Wetenschappers van de Universiteit Gent hebben met collega’s uit Nederland en Nigeria de identificatie verbeterd van wormpjes die als parasieten op planten leven en daar ziektes veroorzaken.
Dankzij meesterkok Philippe Cauderlier weten we tot op vandaag hoe Vlaamse streekgerechten, zoals Brussels kieken, Gentse waterzooi en Oostendse oesters, worden gemaakt.
Hoe meer blootstelling aan luchtvervuiling tijdens de zwangerschap, hoe groter het risico op een laag geboortegewicht.
Urine van premature baby’s bevat stamcellen die beschadigde nieren kunnen herstellen. Doordat zulke stamcellen nog geen specifieke functie hebben, kunnen ze falende nieren oplappen.
Soms flakkert een bacteriële infectie na een antibioticakuur weer op. Wat is daar aan de hand?