T-celtherapie wint steeds vaker het gevecht tegen kanker
Wetenschappers boeken veelbelovende resultaten bij het gebruik van T-cellen in de strijd tegen kanker.
Wetenschappers boeken veelbelovende resultaten bij het gebruik van T-cellen in de strijd tegen kanker.
Computersimulaties kunnen mensen met een psychische aandoening leren om anders te reageren in stressvolle situaties en minder streng te zijn voor zichzelf.
Komt er een ondergrondse detector voor zwaartekrachtgolven onder het drielandenpunt aan de grens met Nederland en Duitsland?
Dit deden ze door LIDAR-data uit te vlooien, een techniek die toelaat het landschap te scannen vanuit de lucht.
Wetenschappers van de LIGO en Virgo-experimenten hebben het bestaan van zwaartekrachtsgolven, die honderd jaar geleden door Albert Einstein werden voorspeld, bevestigd.
Achter stofwolken in ons eigen Melkwegstelsel zitten minstens 883 sterrenstelsels 'verborgen'.
Genetici hebben het genoom van de hertenteek, die de ziekte van Lyme veroorzaakt, ontrafeld.
Wie vandaag veel beweegt, heeft over twintig jaar grotere hersenen dan wie fysiek niet actief is.
Verdachten die 24 uur wakker worden gehouden, bekennen 4,5 keer vaker dat ze iets fout hebben gedaan terwijl dat niet zo is, dan wie 8 uur heeft mogen slapen.
Het wordt tijd dat de overheid in de opleidingen die ze subsidieert het pseudowetenschappelijke kaf van het koren scheidt. Want de Levensschool is geen alleenstaand geval.
Rotsachtige exoplaneten met andere massa's en afmetingen dan de aarde hebben een kern van ijzer en nikkel die ongeveer 30 procent van de totale planeetmassa bevat; de resterende massa is verdeeld over een dikke rotsachtige mantel en een relatief dunne korst.
Van de oude Perzen tot de Azteken en van Indiase geschriften tot Franse diëten - iedereen heeft zo zijn ideeën over lustopwekkende middelen of afrodisiaca.
Fysicus en Eos-pipet finalist Vincent Ginis (VUB) heeft een techniek ontdekt om licht te vertragen.
De vernietiging van historische sites door terreurgroep IS is slechts de meest recente toevoeging aan een trieste lijst van 'cultuurterreur' doorheen de geschiedenis.
De historica krijgt de onderscheiding voor haar onderzoek naar diefstal tijdens WO I.
Astronomen hebben een luxeprobleem. Hun telescopen, satellieten en ruimtesondes leveren steeds meer gegevens af, en het verwerken van al die data is een enorme klus. Als liefhebber kan je een handje toesteken door thuis sterrenstelsels te identificeren, planeten op te sporen en nog veel meer.
Gepeste jongeren zoeken en vinden hulp op internet.
Wie tijdens een epidemie wil weten welk virus er voor problemen zorgt, hoe het zich verspreidt en hoe het verandert, moet het genetisch analyseren. Maar hoe begin je daaraan?