De zwaartekracht is overal even sterk
Dat is de geruststellende, maar ook voorlopige, conclusie die wetenschappers trekken uit waarnemingen van een verre pulsar, die al meer dan twintig jaar lopen.
Dat is de geruststellende, maar ook voorlopige, conclusie die wetenschappers trekken uit waarnemingen van een verre pulsar, die al meer dan twintig jaar lopen.
Steeds meer mannen gebruiken (legale) supplementen om hun lichaam er beter te laten uitzien.
Een internationaal team van wetenschappers heeft ontdekt dat de grootteverdeling van de brokstukjes in de ringen van Saturnus het gevolg is van hun onderlinge interacties.
De bionische mens, de cyborg, is geen sciencefiction meer. Het is intussen mogelijk robotprothesen aan te sturen met het brein.
Het licht van het stelsel heeft er 13,23 miljard jaar over gedaan om de aarde te bereiken.
Wetenschappers onderzoeken oudste sporen van voortplanting bij meercellige organismen.
Meisjes en jongens maken zich soms al vanaf acht jaar zorgen over hoe hun lichaam er uitziet, wat een risico inhoudt voor eetstoornissen als ze ouder worden.
Wormen spelen een cruciale rol in de bodemcyclus, doordat ze plantenafval verwerken. Giftige stoffen van planten deren hen niet, dankzij speciale stoffen in hun darmen, zo blijkt.
CO2 uit de uitstootgassen van energiecentrales halen is erg duur en energieverslindend. Veronique Van Speybroeck en Lennart Joos van de Universiteit Gent bedachten een zuinige versie van de technologie.
Smeren, smeren, smeren is het devies. Maar wat zit er eigenlijk in al die zonnebrandcrèmes?
Bijen geven hun nageslacht een natuurlijke bescherming tegen ziekteverwekkers mee. Amerikaanse onderzoekers hebben ontrafeld hoe ze dat precies doen.
Ironisch genoeg komt de flash het beste tot zijn recht op een heel ander moment van de dag: buiten, in volle zon!
Een experimenteel ebolavaccin lijkt volledige bescherming te bieden bij mensen met een hoog risico om het virus op te lopen.
Het magnetische veld van de aarde is vier miljard jaar oud. Dat is meer dan 500 miljoen jaar ouder dan eerst gedacht.
Thomas Smits kijkt hoe geïllustreerde tijdschriften voor het eerst nieuwsbeelden op grote schaal verspreidden.
Philae deed de vondst bij zijn landing op de komeet, voordat hij ruim twee dagen door stroomgebrek in ‘winterslaap’ ging.
Als je vindt dat een therapie werkt, en je hoort achteraf dat het om een nepproduct gaat, blijft het dan nog effect hebben?
Suikertaks? Het kan ook anders, met een subtiel duwtje in de rug. Nudging heet dat. Onderzoek in dat veld toont onder andere aan dat het aantal mensen met suikerziekte in een buurt afneemt nadat de gemeente plantsoentjes heeft aangelegd.