Plankton geeft verkoeling
Plankton stoot kleine deeltjes uit, die in de zomer het aantal druppels in de wolken boven de meest zuidelijke oceaan verdubbelen. Daardoor ontstaan heldere wolken die meer zonlicht terugkaatsen en zorgen voor verkoeling.
Plankton stoot kleine deeltjes uit, die in de zomer het aantal druppels in de wolken boven de meest zuidelijke oceaan verdubbelen. Daardoor ontstaan heldere wolken die meer zonlicht terugkaatsen en zorgen voor verkoeling.
Met deze tips kan je zelf de milieu-impact van luiers helpen verlagen.
Luiers beoordelen op ‘duurzaamheid’ is géén rechttoe rechtaan gebeuren. Dat heeft veel redenen.
Het is een terugkerend dilemma. Dat zal voorlopig zo blijven, want door de snelle, gelijktijdige ontwikkelingen binnen de luierwereld zelf én bij de afvalverwerking verandert de afweging haast met de dag.
Wie heeft in tropenlanden eigenlijk baat bij wegwerpluiers?
Twintig jaar geleden had niemand in China van wegwerpluiers gehoord. Inmiddels zijn het jereinste statussymbolen onder de stedelijke middenklasse.
Luierconstructie is veel meer hightech dan het lijkt. En de ontwikkelingen staan nog lang niet stil. Maar is de duurzaamheid daarbij gebaat?
Kort na de Tweede Wereldoorlog begon het Amerikaanse ministerie van Landbouw proeven te doen met waterminnende kunststoffen om water beter vast te houden in de bodem. Al snel werden door de chemische industrie ook tal van andere toepassingen ontdekt.
Het zag er zo veelbelovend uit, kort na de eeuwwisseling. De enorme stroom van luierafval die jaarlijks geproduceerd werd door huishoudens, kinderdagverblijven en zorgcentra voor ouderen, kon eindelijk gerecycled worden.
Onze scorekaart telt zo’n 450 punten. Toch kan je de ranglijst het beste beschouwen als een onderbouwde, maar globale benadering.
Hoe kunnen fabrikanten hun luiers duurzamer maken?
Wegwerpluiers zijn grotendeels aardolieproducten en volgepoepte exemplaren zorgen voor een huizenhoge berg afval. Maar handig zijn ze wel. Wat kunnen milieubewuste ouders doen?
Verantwoording van het Eos project "Duurzaamheid van wegwerpluiers”.
De deeltjes zouden de rol van elektronen kunnen overnemen en hypersnelle elektronische circuits mogelijk maken – interessant voor kwantumcomputers.
IJsberen zijn fysiek niet opgewassen tegen het inkrimpende zomerijs op de Noordpool. Met die conclusie weerleggen Amerikaanse biologen eerdere studies.
Dat inzicht opent perspectieven voor behandelingen, niet alleen voor dit syndroom maar ook voor autisme.
Steeds meer mensen kopen gluten- of lactosevrije voeding omdat ze geloven dat ze de klassieke tegenhanger niet goed verdragen. Toch noteren experts geen toename van voedselintoleranties. Hoe ontstaan die subjectieve klachten dan?
Als het van KWS Infra afhangt wel. De Nederlandse wegenbouwer ontwikkelde wegonderdelen uit gerecycled plastic en kunststof.