Bent u koopverslaafd?
Nog tot eind deze maand zijn er in België de zomerkoopjes. Een moeilijke tijd voor koopverslaafden: mensen die voortdurend een onweerstaanbare drang voelen om dingen te kopen.
Nog tot eind deze maand zijn er in België de zomerkoopjes. Een moeilijke tijd voor koopverslaafden: mensen die voortdurend een onweerstaanbare drang voelen om dingen te kopen.
Skinny jeans kunnen onze gezondheid schaden, zo waarschuwen dokters nadat een vrouw uit haar broek bevrijd moest worden.
De zogenaamde schrikkelseconde wordt toegevoegd omdat er twee systemen bestaan om uit te vissen hoe laat het is.
NASA onderzoekt de mogelijkheid van interstellaire ruimtereizen met behulp van laseraandrijving.
Vakantie betekent strand, festivals, reizen... en SOA's. Veel jongeren lopen juist tijdens hun vakantie een seksueel overdraagbare aandoening op. Met deze "SOA top 7" in je koffer kom jij gezond de zomer door.
Begin mei voerde Bruno Dillemans zijn tienduizendste maagverkleining uit. ‘Zijn’ Centrum voor Obesitaschirurgie in Brugge groeide in twintig jaar tijd uit tot een internationaal expertisecentrum. ‘Ik heb al mooie aanbiedingen gekregen om elders aan de slag te gaan. Maar ik voel me hier goed.’
Onze weerman Tom Elegeert legt uit welke processen aan de basis liggen van neerslagvorming.
Gieren in Afrika nemen zo sterk in aantal af dat ze ernstig bedreigd worden in hun voortbestaan.
Op 30 juni is het precies twintig jaar geleden dat Apollo 13 in de bioscoopzalen kwam. Maar hoe waarheidsgetrouw was de film eigenlijk?
Ongeveer 10% van de teken is besmet met Borrelia burgdorferi, de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Jeugd-en wandelclubs wordt gevraagd alert te zijn en tips te verspreiden hoe je teken te slim af kan zijn.
In de atletiek worden nog geregeld wereldrecords gebroken, en velen vragen zich af wanneer we uiteindelijk op de limieten botsen. Ook racepaarden blijken nog altijd sneller en sneller te lopen.
Elektriciteit en kunstlicht werken slaaptekort in de hand. Dat blijkt uit een studie bij jager-verzamelaars.
In een kansarme omgeving wonen, zorgt ervoor dat je meer dan een decennium ouder bent dan mensen die uit een aangename buurt afkomstig zijn.
Draagbare robotpakken beloven verlamden weer op de been te helpen, zware arbeid te verlichten en gewone mensen bovennatuurlijke krachten te geven.
Amerikaanse onderzoekers bouwden een robot die zich net als een kakkerlak zijlings door obstakels heen loodst.
Een analyse van een 40.000 jaar oud kaakbeen heeft aangetoond dat deze vroege, Europese homo sapiens tot 11 procent DNA deelde met neanderthalers.
Tijdens 23 avonturen liep Kuifje in totaal 244 verwondingen op, wat resulteerde in zes ziekenhuisopnames en twee operaties.
Nederlandse onderzoekers ontdekken waar pijn in zenuwloos kraakbeen vandaan komt.