Gezinssituatie beïnvloedt genoom kinderen
Kinderen die in armoede of een onstabiele gezinssituatie opgroeien, hebben kortere telomeren, wat wijst op sneller verouderende cellen.
Kinderen die in armoede of een onstabiele gezinssituatie opgroeien, hebben kortere telomeren, wat wijst op sneller verouderende cellen.
Hersenschade aan de insula, die een rol speelt bij emotionele prikkels, zou aan de basis van gokverslaving liggen.
Robotkangoeroe gebruikt energie uit een landing voor een volgende sprong.
Het is al in een vroeg stadium mogelijk te bepalen welke astmapatiëntjes ondanks medicatie een groter risico lopen op ernstige klachten.
U heeft het zich misschien ook ooit afgevraagd: waar doet een bijensteek het meeste pijn? Het antwoord luidt, misschien verrassend, op de neus.
Jongeren die tijdens stressmomenten meer stresshormonen produceren, lopen minder risico op ongevallen met de wagen dan leeftijdsgenoten die er minder produceren.
Het nieuwe IPCC-klimaatrapport is afgelopen maandag voorgesteld. Wat leren we eruit voor de Lage Landen? We zullen een watergevecht moeten aangaan: hoe houden we zout water buiten en zoet water binnen?
Nieuwe resultaten van de ruimtesonde Cassini, die al tien jaar om de planeet Saturnus cirkelt, bevestigen dat er onder de korst van de kleine ijsmaan Enceladus een diepe oceaan schuilgaat.
Ebola blijft slachtoffers maken in Afrika. Een geneesmiddel is er niet. Een vaccin evenmin. Gebeurt er nog iets aan het wetenschappelijk front om het virus in de kiem te smoren?
De Sentinel-1A is donderdag vanuit Frans-Guyana de lucht ingegaan. Het is de eerste in een familie Europese Copernicus-satellieten die de aarde moeten monitoren.
Amerikaanse onderzoekers hebben de vorming van de hersenen in de baarmoeder gedetailleerd in kaart gebracht.
Wetenschappers hebben het traject van een achtervolging tussen twee dino’s digitaal kunnen reconstrueren. De afdrukken werden al zeventig jaar geleden ontdekt maar waren definitief verloren geacht.
Een internationaal team van planeetwetenschappers heeft vastgesteld dat de maan ongeveer 100 miljoen jaar na de geboorte van het zonnestelsel is ontstaan.
De elektrochemische batterij wordt gezien als een sterk staaltje van menselijk vernuft. Maar lange draadvormige bacteriën in de zeebodem hebben dit kunstje al miljoenen jaren onder de knie, blijkt nu.
Bij leeftijdsgebonden maculadegeneratie kan de groei van bloedvaten onder het netvlies eenvoudig worden geremd.
De schattingen van de hoeveelheid water in oude maangesteenten moeten mogelijk worden bijgesteld.
Poolreiziger Dixie Dansercoer staat aan de vooravond van een nieuwe wereldrecordpoging.
De 'Paddle' kan de vorm aannemen van een wegenkaart of zelfs die van een armband.