Aarde ontsnapte in juli 2012 aan gevolgen van 'superstorm' op de zon
De aarde is in juli 2012 ternauwernood ontsnapt aan de gevolgen van een 'superstorm' op de zon.
De aarde is in juli 2012 ternauwernood ontsnapt aan de gevolgen van een 'superstorm' op de zon.
Tabaksrook wakkert bij kinderen allergische reacties aan, zoals eczeem en loopneus. Dat blijkt uit een omvangrijke overzichtsstudie.
Amerikaanse onderzoekers hebben een robotvis ontwikkeld die even snel en soepel beweegt als echte vissen.
Muziekliefhebbers met een unieke smaak moeten dit weekend naar Parijs. Daar wordt een éénmalig concert gegeven met stenen muziekinstrumenten die nog uit de prehistorie stammen.
Amerikaanse wetenschappers hebben nieuw bewijs gevonden voor de oerknal op basis van waarnemingen met een telescoop op de Zuidpool. Het gaat om het eerste directe bewijs voor de Big Bang. Volgens collega's is de ontdekking een Nobelprijs waard.
Een slim label of ‘smart tag’ op voedingsverpakkingen vertelt, door middel van kleuren, of de inhoud bedorven is.
Iets meer dan drie seconden, meer heeft Cubestormer 3 niet nodig.
Britse onderzoekers hebben mos uit een 1.500 jaar oude ijslaag weer tot leven gewekt, waarna het gewoon verder groeide. Het bewijst dat mos lange ijstijden kan overleven.
MRI, PET, SPECT. Met medische scanners worden levens gered. Achter die krachtige toestellen zit even krachtige en complexe wiskunde. Harrison Barrett leverde sinds begin jaren zeventig het fundamentele denkwerk voor de radiologie.
Dat blijkt uit onderzoek aan oppervlaktestructuren, vastgelegd door de Amerikaanse planeetverkenner Mercurius.
Vrijdag 28 november zendt La Une een documentaire uit over koningin Elisabeth (1876-1965). Er zouden nieuwe elementen opduiken over de nauwe relaties die Elisabeth onderhield met communistische landen. In Eos Memo (8, 2013) brachten we eerder een lang artikel over "de rode koningin".
Wetenschappers hebben in Alaska een fossiel van 70 miljoen jaar oud gevonden. Het zou gaan om een kleine, nieuwe soort tyrannosaurus.
Mannen met korte telomeren – wat wijst op verouderde cellen – kunnen minder goed om met stress en raken snel geagiteerd.
Eind jaren ’90 kreeg het klinisch onderzoek naar gentherapie rake klappen. Vandaag lijkt de techniek klaar voor het ziekenhuis. Uit Scientific American.
Op het hoogtepunt van zijn macht heerste de Mongoolse leider Genghis Khan over een rijk dat van de Noord-Chinese kust tot aan de Kaspische Zee reikte. Uit nieuw onderzoek van jaarringen van bomen blijkt dat het weer hem wellicht in de kaart heeft gespeeld op zijn veroveringstochten.
Een recent ontdekte, verre voorouder van de dolfijn beschikte al over het vermogen om zichzelf en prooien op basis van echo’s te lokaliseren. Het fossiel bewijst daarmee dat echolocatie veel ouder is dan gedacht.
Een minuscule hoeveelheid van een waterhoudend mineraal bewijst dat er zich 500 kilometer onder onze voeten een enorme massa water bevindt.
Britse onderzoekers hebben een nieuwe manier gevonden om de processen die aan de basis lagen voor het leven op aarde te simuleren. Zo kunnen de wetenschappers beter inschatten of leven op een andere planeet mogelijk is.