De jacht op het Higgs-boson
De documentaire 'Particle Fever’ volgt het onderzoek naar het Higgs-deeltje vanaf de opstart in 2008 tot de vermoedelijke vondst ervan in 2012.
De documentaire 'Particle Fever’ volgt het onderzoek naar het Higgs-deeltje vanaf de opstart in 2008 tot de vermoedelijke vondst ervan in 2012.
Wetenschappers zijn erin geslaagd depressie bij muizen op enkele dagen te laten verdwijnen.
Mexicaanse artsen hebben bij vier jonge vrouwen een in het laboratorium geweekte vagina succesvol geïmplanteerd. Een doorbraak binnen de regeneratieve geneeskunde.
Britse wetenschappers identificeren de 'antenne' waarmee eicel en zaadcel elkaar herkennen.
Bij het bouwen van hun nest hebben chimpansees een voorkeur voor bomen met stevige takken en niet te veel bladeren.
Astrobiologen vinden nieuwe ondersteuning voor de theorie dat het leven op aarde enkele miljarden jaren geleden is ontstaan op de oceaanbodem.
Nog maximaal 5 jaar en de eerste Nederlandse zeewierboerderij in de Noordzee is een feit.
Kauwen die veel jongen grootbrengen verouderen drie keer sneller dan kauwen met kleine broedsels.
Het is een poreuze ijsbal met een middellijn van ongeveer één kilometer - véél kleiner dan de andere ijsmanen van de geringde planeet.
Naar muziek luisteren terwijl je studeert, heeft geen invloed op je prestaties.
Omdat er door de klimaatsverandering wellicht frequenter droogtes zullen zijn, groeit de interesse voor een grassoort die goed tegen droogte en hitte kan.
De toegenomen frequentie lijkt verband te houden met een daling van de temperatuur op grote hoogte in de atmosfeer.
Astronomen hebben een nieuwe manier gevonden om het tempo te voorspellen waarin een moleculaire gaswolk – een stellaire kraamkamer – nieuwe sterren produceert.
Vliegen zijn zo wendbaar dankzij een razendsnel ontsnappingsmanoeuvre.
Hoe ongezond is de lucht die we inademen? Reinout Verbeke in gesprek met milieuepidemiologen Tim Nawrot en Rob Beelen.
De griepremmer oseltamivir (merknaam Tamiflu) beschermt niet tegen ernstige complicaties van de griep, zoals longontsteking, en remt de verspreiding van het griepvirus niet af.
Een parasiet die aan de basis ligt van een levensbedreigende diarreeziekte eet van levende darmcellen, maar verliest zijn interesse wanneer de cellen sterven.
De planetoïde sloeg een krater met een middellijn van vijfhonderd kilometer en veroorzaakt kolossale aardbevingen en tsunami’s.