Tuberculose is terug
Tuberculose is allerminst een ziekte van het verleden. Ze rukt langzaam maar zeker op, ook bij ons.
Tuberculose is allerminst een ziekte van het verleden. Ze rukt langzaam maar zeker op, ook bij ons.
Onderzoekers zijn erin geslaagd muizen valse herinneringen te geven.
Nieuw onderzoek suggereert een invloed van de maancyclus op ons bioritme.
Ledverlichting op visnetten verlaagt de bijvangst van bedreigde zeedieren zoals zeeschildpadden.
Een nieuw type batterij, op basis van boomvezels en sodium, werkt net zo goed en is duurzaam.
De aanhoudende hitte heeft een ernstige keerzijde: verhoogde ozonconcentraties. Waar komen die vandaan en wat kunnen we er tegen beginnen?
Om meer over de evolutie van de aarde te weten te komen, is Wim van Westrenen gaan kijken naar de maan.
Psychopaten kunnen wel degelijk empathie voelen, maar enkel empathie als ze dat zelf willen.
Raderdiertjes planten zich al miljoenen jaren succesvol voort zonder seks. Ze behouden hun genetische diversiteit door DNA-fragmenten van andere organismen te stelen.
Bij de meeste platwormen groeit de afgehakte kop na verloop van tijd terug aan. Hoe doen ze dat?
Mocht er een reset-knop bestaan voor de evolutie van het leven op aarde, zou alles dan opnieuw volgens hetzelfde stramien verlopen? De gelijklopende evolutie van Anolis hagedissen op verschillende eilanden doet vermoeden van wel.
De baarddraden van een mossel zijn niet stevig genoeg om aan de ruwe zee te weerstaan, maar ze dienen uitermate goed om schokken te absorberen.
Een aardbeving op Java lokte een verwoestende modderstroom uit aan de andere kant van het eiland.
Miljarden jaren geleden sneeuwde het op Mars. Die neerslag was verantwoordelijk voor de drainagesystemen op de Rode Planeet.
In de uitstoot van kool- en gascentrales zit genoeg energie verborgen om de helft van de Europese Unie van stroom te voorzien.
De ruimtesonde Cassini maakte vanuit zijn baan rond de geringde planeet Saturnus een fotomozaïek waarop ook de aarde zichtbaar is, als een kleine blauwe stip op 1,44 miljard kilometer afstand.
De raketmotoren die Neil Armstrong en zijn bemanning van de beroemde Apollo 11-missie richting maan lanceerden, zijn teruggevonden in de Atlantische Oceaan.
Door een bundel neutrino's via de aardkorst naar een 295 kilometer verderop staande detector te schieten, hebben wetenschappers nieuw gedrag van deze ongrijpbare subatomaire deeltjes waargenomen.