Mensapen hebben goed geheugen
Gorilla’s en orang-oetans herinneren zich gebeurtenissen uit hun verleden.
Gorilla’s en orang-oetans herinneren zich gebeurtenissen uit hun verleden.
De aanwezigheid van roofdieren heeft een positief effect op plantengroei. Tenmiste als die roofdieren wormen op het menu hebben staan.
Twee pas ontdekte virussen zijn zo groot dat de grenzen van virussen in vraag worden gesteld.
Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om met een schakelaar-gen de effecten van het Downsyndroom in een levende cel te onderdrukken.
Een badpak heeft meer om het lijf dan je zou denken. Eigenlijk is het de barometer van een tijd, een tijdlijn van vrouwenbevrijding.
Waarnemingen van een korte gammaflits laten zien waar het goud op aarde (en elders) vandaan komt: het ontstaat bij botsingen tussen neutronensterren.
Sms'en, surfen op internet, bellen met je smartphone; en dat allemaal dankzij het menselijke afvalproduct urine.
Grote, lichte scharen om vrouwtjes te versieren of kleine, zware scharen om concurrenten te verschalken? Dat evolutionaire dilemma lossen wenkkrabben per soort anders op.
Honingbijen bouwen honingraten met perfecte zeshoekige cellen, de meest efficiënt vorm als je zo weinig mogelijk bijenwas wil gebruiken. Maar gaat het hier om vernuft of blinde natuurkunde?
De huidige Amerikaanse honden werden niet door Europese kolonisten ingevoerd, maar liepen 15.000 jaar geleden zelf vanuit Azië het continent binnen.
In de woestijn van de Amerikaanse staat Utah hebben wetenschappers een opvallende nieuwe dinosaurussoort ontdekt.
Onschuldig virusje of gevaarlijkere bacterie? De verantwoordelijke voor koorts bij kinderen kan nu accurater opgespoord worden.
Boeren voeren al bijna 8.000 jaar lang mest en water aan op hun velden voor een hogere opbrengst.
Bijna de helft van de vrouwen en ongeveer een derde van de mannen hebben wel eens seksuele problemen. De farmaceutische sector speelt daar handig op in. Maar niet elk probleem is even hinderlijk, en zeker niet alle problemen zijn op te lossen met een pilletje.
Op foto's van Neptunus, tussen 2004 en 2009 gemaakt door de Hubble Space Telescope, is een nieuwe maan van de verre reuzenplaneet ontdekt.
Dat metershoge rotsblokken op het oppervlak van Mars snel afbrokkelen suggereert dat er een klein beetje water aanwezig moet zijn.
Onderzoekers van het VIB konden een verzameling eiwitten identificeren die het aantal T-remmercellen in het bloed reguleert.
Vlak voor een uitbarsting ‘schreeuwt’ een vulkaan. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek beschreven in het vakblad Nature Geoscience.