Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Soort zoekt niet altijd soort
Mensen die elkaar via online dating hebben ontmoet, lijken minder op elkaar dan mensen die elkaar via werk, school of familie hebben gevonden.
Ebolavirus al 20 miljoen jaar oud
De familie van de filovirussen, waartoe ook het ebolavirus behoort, ontstond 16 à 23 miljoen jaar geleden.
Oudste DNA van moderne mens ontcijferd
Uit een dijbeen uit Siberië kon de groep van Svante Pääbo het genoom van een Homo sapiens reconstrueren die 45.000 jaar geleden leefde.
Ontstekingsremmers tegen depressie
Ontstekingsremmers verminderen symptomen van depressie, zonder verhoogd risico op bijwerkingen.
Oermens overleefde hoog in Andes
Een team archeologen heeft in de Peruviaanse Andes bijna 4.500 meter boven de zeespiegel sporen gevonden van menselijke bewoning tijdens de ijstijd. Nooit eerder werden zulke archeologische resten op die hoogte aangetroffen.
Tropisch Instituut onderzoekt bloed ebola-overlevers
Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen gaat een internationaal onderzoek leiden naar een remedie tegen ebola op basis van antistoffen in het bloed van ebola-overlevenden.
Glazen bol voor zonnestorm
Zonnestormen ontstaan doordat een 'gevlochten koord' van magnetische flux een plasmawolk veroorzaakt.
Zwaluw inspireert dronebouwer
Een onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een drone ontworpen die klapwiekt als een vogel. Zo zal het toestel bijvoorbeeld gemakkelijk aan een lage snelheid door een ingestort huis kunnen zweven.
Ebola op het spoor
Een nieuwe techniek laat toe ebola in wilde dieren beter te bestuderen.