Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Gentse onderzoekers doen vondsten rond Stonehenge
Een team van Gentse bio-ingenieurs, onder wie Eos Gouden Pipet-winnaar Philippe De Smedt, heeft de bodem rond Stonehenge in kaart gebracht. Daarbij ontdekten ze heel wat oeroude monumenten.
Al 50 miljoen jaar close
Deze mug zit vastgehecht aan een parasiterende mijt, en dat al een kleine 50 miljoen jaar. Het is daarmee de oudste bekende fossiel van zo'n symbiosegedrag.
Mannen discrimineren sollicitanten na depressie
Als je solliciteert, verzwijg je best dat je een depressie achter de rug hebt - toch als je bij een man op gesprek moet.
Gier laat arend al het werk doen
Keniaanse gieren achtervolgen arenden naar aas, laten de vogels de karkassen openbreken en pesten ze dan weg om alles zelf op te eten.
Tieners roken en drinken minder
Nederlandse 11- tot 16-jarigen leven steeds gezonder.
Unieke skeletvondst van reuzendino
Archeologen hebben een bijna compleet beendergestel opgegraven van een nieuwe dinosoort. De Dreadnoughtus schrani is mogelijk de grootste bekende soort.
Vervuilde lucht, slechtere longen
Een uitgebreid Europees onderzoek heeft vastgesteld dat er een onmiskenbare link bestaat tussen luchtvervuiling en longaandoeningen.
Ebolavaccin biedt langdurige immuniteit
Vaccinatietests op apen doen het beste hopen voor een ebolavaccin voor mensen.
Apen apen apen na
Marmoset-aapjes kunnen zelfs in het wild nieuw gedrag aanleren van wildvreemden.