Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Vloeibare metalen vormen superbatterij
Een batterij met vloeibaar lithium en lood kan grote hoeveelheden elektriciteit opslaan, zelfs genoeg om aan ons elektriciteitsnetwerk te koppelen.
Angst remt invloed klimaatverandering
Insecten blijken bij hogere temperaturen meer te eten en sneller te groeien.
Hagedis neemt de boot
Scheepvaart is bepalend voor de biodiversiteit op eilanden.
Historische figuur in het nieuws: Alexander de Grote
In augustus ontdekten archeologen in het Noord-Griekse Amfipolis een enorm praalgraf in een kunstmatige heuvel. De Grieken beweren dat het gaat het om het graf van Alexander de Grote.
Verraadt grondwater aardbevingen?
Afwisselingen in de chemische samenstelling van grondwater waarschuwen mogelijk voor een komende aardbeving.
Chinezen vinden fossielen van eerste dieren
Bij het opgraven van fosfaat voor kunstmest in de streek Doushanto in Zuid-China hebben archeologen fossielen gevonden van vermoedelijk de allereerste dieren.
Ondervoeding kost de overheid miljoenen
Artsen en verpleegkundigen zijn zich te weinig bewust van ondervoeding. Aanpak van dit probleem bij ouderen kan de Nederlandse overheid 13 miljoen euro per jaar uitsparen.
Botpasta tegen osteoporose
Een experimentele stamceltherapie biedt mogelijk een uitweg voor talloze osteoporosepatiënten.
Te vroeg om kunstmatige suikers nu al te bannen
Uit een recente studie blijkt dat zoetstoffen zoals sacharine, sucralose en aspartaam de samenstelling van de darmflora veranderen en zo suikerziekte kunnen uitlokken. Zijn kunstmatige zoetstoffen dan toch niet zo’n veilig alternatief voor suiker?