Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Kernproeven helpen legaal van illegaal ivoor te onderscheiden
Door het gehalte aan radioactieve koolstof in slagtanden te vergelijken met de evolutie van de concentratie in de atmosfeer, kunnen wetenschappers de leeftijd van slagtanden achterhalen.
Blijvende gehoorschade is te voorkomen
Uit onderzoek bij muizen blijkt dat permanente gehoorschade na een luide knal voorkomen kan worden.
Indianen rookten 2.000 jaar geleden al tabak
Meer dan tweeduizend jaar geleden, lang voordat tabak in Europa werd ingevoerd, rookten en snoven indianen in Zuid-Amerika al tabak.
Strijd tegen aids wordt opgevoerd
De Wereldgezondheidsorganisatie heeft nieuwe richtlijnen voorgesteld voor de wereldwijde behandeling van aids.
'Obese' darmbacteriën bevorderen leverkanker
Veranderingen in darmbacteriepopulaties kunnen verklaren waarom obese muizen meer risico lopen op leverkanker.
Voyager 1 ontdekt onbekende regio
De Voyager 1 heeft een nieuwe regio aan de rand van ons zonnestelsel ontdekt. De grens met de interstellaire ruimte komt langzaam dichterbij.
Mens is geboren honkbalspeler
Een unieke combinatie van anatomische eigenschappen maakte van de mens twee miljoen jaar geleden een speerwerper. En vandaag een honkbalspeler.
Paardgenoom is oudste ooit
Deense wetenschappers hebben het oudste genoom ooit gesequenced. Het genetisch materiaal is 700.000 jaar oud en bewijst dat alle paardachtigen van dezelfde voorouder afstammen.
Internetverslaving Belgen in kaart gebracht
Eén op de twintig Belgen kampt met symptomen van internetverslaving. Bij jongeren is dat een op de tien. Opvallend: meer volwassen vrouwen dan mannen zijn internetverslaafd.