Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Thijs Van de Vyver wint EOS-prijs 2015
De EOS-redactie bekroonde het onderzoek naar de detectie van diabetes via vingernagels van masterstudent Farmaceutische Wetenschappen Thijs Van de Vyver (UGent).
Auto-immuun ziektes: een cellulaire symfonie
Onderzoekers staan weer een stap dichter bij het ontrafelen van de complexe mechanismen die leiden tot een auto-immuun reactie.
Wetenschappers schrijven manifest voor de digitale samenleving
Een internationale groep wetenschappers publiceert in Eos oplossingen om de privacy online te waarborgen, de democratie te beschermen en samenwerking en creativiteit aan te moedigen.
‘Piano’s’ in ons brein verwerken geluid
In ons brein zitten een aantal ‘toetsenborden’ die geluid verwerken. Net als bij een piano is er voor elke toonhoogte een ‘toets’ of een plekje.
De waarheid achter het vreemde loopje van Poetin
Opvallend veel hooggeplaatste Russen hebben een afwijkend looppatroon: hoe komt dat?
Wat is het geheim van een goede natuurfoto?
Marc Slootmaekers, een van de bekendste natuurfotografen van Vlaanderen, levert commentaar bij zijn mooiste foto’s.
Zieke in huis? Doe de was op 60 graden!
Wassen op lage temperatuur en met mild wasmiddel laat bacteriën ongemoeid.
Camera die om het hoekje kan kijken
Britse wetenschappers ontwierpen een methode waarmee een camera met behulp van een laserstraal objecten kan zien die verstopt zitten achter een hoek.
Eens gepest, altijd gepest?
Wie als kind gepest werd op school, loopt een groot risico ook op het werk het slachtoffer te worden van pestgedrag. Vroege preventie is erg belangrijk, benadrukken experts.