Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
‘Dinodisco’ op Schots eiland
Op het eiland Skye troffen Schotse wetenschappers honderden voetafdrukken van de Sauropoda. De versteende sporen zijn zo’n 170 miljoen jaar oud.
13 tips om eenzaamheid in de zorg te verminderen
Amsterdamse onderzoekers bundelden dertien interventies waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze succesvol zijn bij het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid in de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg.
Waarom mannen zich beter kunnen oriënteren dan vrouwen
Mannen en vrouwen gebruiken andere hersengebieden wanneer ze zich in een ruimte moeten oriënteren.
Zaadcellen bevatten informatie over gewicht van man
De zaadcellen van slanke en obese mannen bevatten epigenetische verschillen, ontdekken Deense onderzoekers. Dat kan verklaren waarom kinderen van obese vaders zelf een hoger risico op obesitas lopen.
7 feiten over CRISPR-Cas9 en menselijke genoombewerking
Genoombewerking (genome editing) is een veelbelovende manier om ziekmakende genetische mutaties te repareren, maar de techniek roept ook ethische en maatschappelijke vragen op.
Geen verschil tussen mannen- en vrouwenbrein
Mannen en vrouwen hebben een soortgelijk brein, en beschikken allebei over eerder vrouwelijke, eerder mannelijke en intermediaire structuren.
Welke impact heeft dieselgate op onze gezondheid?
Experts van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) onderzochten welke gevolgen de zogenoemde 'dieselgate' heeft op de gezondheid van de Belgische bevolking.
Archeologen graven unieke hartvormige grafurnen op
Radiologen grijpen de kans om hartziektes op te sporen.
Hartafwijking gelinkt aan oude Spaanse soldaten
Enkele families in de buurt van Eindhoven hebben een uiterst zeldzame afwijking in hun genen die verder alleen in een Spaanse en een Duitse familie voorkomt.