Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Hoe kleiner, hoe krachtiger
Kameleons verschalken hun prooi met een snelle beweging van hun lange, kleverige tong. Vooral bij de allerkleinste kameleons is dit een enorme krachttoer.
Je toekomstige baas bekijkt je facebookfoto
Werkgevers maken wel degelijk gebruik van Facebook om een selectie te maken uit kandidaten die reageren op hun vacature.
Hyperactieve hersenregio saboteert genot
Neuropsychologen ontrafelen het hersennetwerk dat de mist in gaat bij mensen met anhedonie - het onvermogen om te genieten.
60 jaar ruimtepuin in 1 minuut
Er zweeft maar liefst 5,5 ton ruimteschroot rond de aarde. Dit filmpje laat zien hoe dat afval zich tussen 1957 en vandaag opstapelde.
Chemische reacties in slow motion
Infraroodspectroscopie en computersimulaties brengen de verborgen wisselwerking aan het licht tussen oplosmiddel en opgeloste stof.
Koeling 2.0
Een multifunctionele spiegel neemt warmte uit gebouwen op en straalt die vervolgens weer de ruimte in.
Ogen aan het stuur
Software die de beweging van onze ogen vertaalt in commando’s om apparaten aan te sturen, kan een zegen zijn voor mensen die verlamd zijn.
Fusie in het klein
Na decennia van trage vooruitgang en massale investeringen, gooit een aantal onderzoekers van kernfusie het over een andere boeg.
Zachte elektronische sondes voor de hersenen
Een geleidend net van polymeren zou hersenonderzoek enorm vooruit kunnen helpen.