Arno De Wispelaere
Arno De Wispelaere is redacteur en eindredacteur voor Eos Magazine en Eos online. Hij schrijft vooral over archeologie - het verleden - en technologische thema’s - de toekomst. Daarnaast is Arno zeer geïnteresseerd in sport. Zo is hij in zijn vrije tijd een fervent wielrenner.
Twitter: @Arnodw
E-mail: arno.dewispelaere@cascade.be
Meest behandelde onderwerpen:
Docu ‘2050’ biedt indringende blik op klimaatonderzoek in Antarctica
Film en tv-maker Eric Goens trok naar Antarctica om onderzoekers van de Prinses Elisabethbasis te volgen in hun dagelijkse strijd voor het behoud van onze planeet, terwijl ze ook met de natuurelementen en hun eigen demonen kampen.
Deze zes docu's mag je niet missen op Docville
Van zeewierkwekerijen over effectief altruïsme tot de creatie van een utopisch eiland. Eos tipt zes wetenschapsdocumentaires die te zien zijn op het Leuvense documentairefestival Docville.
Deze documentaires mag je niet missen op Docfest in Brugge
Tijdens Docfest Brugge zie je tien spraakmakende documentaires op unieke locaties in de stad. Eos selecteerde drie documentaires die je niet onberoerd laten.
Abortus op het grote scherm: steeds vaker en realistischer
In een tijdperk waarin het recht op abortus in sommige landen op de helling staat, verschijnen opvallend veel films en documentaires over het thema. Door een realistisch beeld te scheppen van de behandelingen en de psychologische impact, maken films als L’événement ons bewust van het belang van abortusrecht.
Van natuur in de stad tot crispr: drie documentairetips voor Docville
Eos selecteerde drie boeiende wetenschappelijke documentaires die je kan zien op het Internationaal Documentaire Filmfestival Docville.
Van CRISPR-Cas tot bits en bites: deze interessante wetenschapsfilms zie je op InScience in Nijmegen
Op het internationale wetenschapsfilmfestival InScience in Nijmegen zie je de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar, zoals Human Nature en The Bit Player. Lees hier onze recensies en maak kans op een duoticket.
De laatste van zijn soort
De kroniek van de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn roept ongemakkelijke vragen op.
De fysici achter de fysica
Wie CERN zegt, denkt deeltjesversnellers en het higgsboson. Maar cineaste Anna de Manincor graaft dieper. Met Almost Nothing zoomt ze in op de duizenden mensen die er werken, en op die ene terugkerende vraag: hoe komen die knappe koppen tot hun gezamenlijke wetenschappelijke doorbraken?
Win een duoticket voor het internationale festival van de wetenschapsfilm in Nijmegen
InScience vindt plaats van 7 tot 11 november in Nijmegen. Eos licht drie titels uit de selectie. Jij kan een duoticket winnen voor het festival (onderaan dit artikel).