
Arno De Wispelaere
Arno De Wispelaere is redacteur en eindredacteur voor Eos Magazine en Eos online. Hij schrijft vooral over archeologie - het verleden - en technologische thema’s - de toekomst. Daarnaast is Arno zeer geïnteresseerd in sport. Zo is hij in zijn vrije tijd een fervent wielrenner.
Twitter: @Arnodw
E-mail: arno.dewispelaere@cascade.be
Meest behandelde onderwerpen:


'Korting op gezonde voeding betere maatregel dan belasting op ongezonde'
De Nederlandse gezondheidsexpert Jaap Seidell en de Belgische arts Luc Bonneux hebben grote bedenkingen bij de suikertaks.


Zo verlies je de Ronde van Frankrijk
Wat zijn de mentale vereisten waaraan een topwielrenner moet voldoen?


Hoe waarheidsgetrouw is de film Apollo 13?
Op 30 juni is het precies twintig jaar geleden dat Apollo 13 in de bioscoopzalen kwam. Maar hoe waarheidsgetrouw was de film eigenlijk?

6 sciencefictionsnufjes die (bijna) werkelijkheid zijn
Een Amerikaanse uitvinder lijkt erin geslaagd om het zwevende skateboard uit Back to the Future na te bouwen. En er zijn wel meer gadgets en ontwikkelingen uit de sciencefictionwereld die waarheid worden.

De stem van de auteur
Met een computerprogramma speurt Mike Kestemont in eeuwenoude teksten naar onopvallende woorden als de, op en of. Die geven verbazend veel prijs over de schrijver. Kestemont heeft zo al verschillende middeleeuwse auteursraadsels opgelost.

Komeetlanding was een succes
Het is gelukt. Rosetta-lander Philae maakte woensdag rond 17 uur onze tijd een geslaagde landing op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Astronomen spreken van een historische gebeurtenis voor de ruimtevaart.

Muziekonderzoek in beweging
Muziek, beweging en emoties liggen in elkaars verlengde. Het Gentse Instituut voor Psychoacoustica en Elektronische Muziek, kortweg het IPEM, neemt die verbanden uitgebreid onder de loep, wat tot verrassende inzichten en toepassingen leidt.

Van klei tot baksteen
Tijdens de middeleeuwen haalden werklieden klei uit de grond, die ze ter plekke tot baksteen verwerkten in speciale baksteenovens. Mogelijk liggen er resten van zulke ovens onder de grond op een site in Veurne.

Een duik in de middeleeuwen
Na de Tweede Wereldoorlog groeven archeologen duizenden stenen, skeletten, glasscherven en tegels op van de middeleeuwse abdij Ten Duinen in Koksijde.