
Arno De Wispelaere
Arno De Wispelaere is redacteur en eindredacteur voor Eos Magazine en Eos online. Hij schrijft vooral over archeologie - het verleden - en technologische thema’s - de toekomst. Daarnaast is Arno zeer geïnteresseerd in sport. Zo is hij in zijn vrije tijd een fervent wielrenner.
Twitter: @Arnodw
E-mail: arno.dewispelaere@cascade.be
Meest behandelde onderwerpen:


Van CRISPR-Cas tot bits en bites: deze interessante wetenschapsfilms zie je op InScience in Nijmegen
Op het internationale wetenschapsfilmfestival InScience in Nijmegen zie je de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar, zoals Human Nature en The Bit Player. Lees hier onze recensies en maak kans op een duoticket.


De laatste van zijn soort
De kroniek van de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn roept ongemakkelijke vragen op.


De fysici achter de fysica
Wie CERN zegt, denkt deeltjesversnellers en het higgsboson. Maar cineaste Anna de Manincor graaft dieper. Met Almost Nothing zoomt ze in op de duizenden mensen die er werken, en op die ene terugkerende vraag: hoe komen die knappe koppen tot hun gezamenlijke wetenschappelijke doorbraken?

Win een duoticket voor het internationale festival van de wetenschapsfilm in Nijmegen
InScience vindt plaats van 7 tot 11 november in Nijmegen. Eos licht drie titels uit de selectie. Jij kan een duoticket winnen voor het festival (onderaan dit artikel).

DOC: Unseen Enemy, over het gevaar van epidemieën
De weinig opbeurende documentaire Unseen Enemy waarschuwt ons voor een van de grootste bedreigingen die de mensheid de komende decennia te wachten staan: epidemieën.

FILM - Gringo: The Dangerous Life of John McAfee
De naam John McAfee doet vast een belletje rinkelen. In de jaren 1980 ontwikkelde hij de beroemde, naar zichzelf vernoemde antivirussoftware. Daarna nam zijn leven bizarre en wrede wendingen.

FILM - Machine of Human Dreams
Komen robots ooit op gelijke hoogte met de mens? Ben Goertzel antwoordt met een overtuigende yes. ‘Nog in dit leven kunnen we artificiële intelligentie op het niveau van de mens ontwikkelen.’

Fries, West-Vlaams en Waals met uitsterven bedreigd
Vandaag worden er wereldwijd naar schatting 6.000 talen gesproken, maar dat aantal slinkt. Vooral talen die door een kleine groep mensen gesproken worden, bevinden zich in de gevarenzone.

‘Ik combineer vijf disciplines en overal ben ik een buitenbeentje’
Als kind was Maarten Larmuseau verslingerd aan de familiestamboom die zijn oom bijhield. Vijfentwintig jaar later is die fascinatie alleen maar sterker geworden. Aan de hand van ons DNA onderzoekt Larmuseau eeuwenoude migraties en stambomen. Hij lost er bovendien misdaden mee op.