Hoorapparaat inzetbaar bij gentherapie
Australische wetenschappers hebben een manier gevonden om gehoorimplantaten te gebruiken bij gentherapie die – althans bij dove cavia’s – de gehoorzenuw herstelt.
Australische wetenschappers hebben een manier gevonden om gehoorimplantaten te gebruiken bij gentherapie die – althans bij dove cavia’s – de gehoorzenuw herstelt.
In 1864 werden fossiele beenderen van een onbekende mensachtige toegeschreven aan een nieuwe soort: de Homo neanderthalensis. In werkelijkheid werden de eerste fossielen trouwens niet in Duitsland, maar wel in het Luikse plaatsje Engis gevonden.
De dinosaurussoort Maniraptor, waar de hedendaagse vogels uit voortvloeiden, is tijdens zijn bestaan steeds verder geëvolueerd en gekrompen.
Sinds deze week telt het periodiek systeem 117 elementen. Hoe worden ze gemaakt en wat kunnen ze voor ons betekenen?
Mensen bij wie het transporteiwit BCRP minder goed werkt, zijn gevoeliger voor milieuvervuilende stoffen.
De European Robotic Arm (ERA) wordt op zijn vroegst in november 2015 gelanceerd.
Een team van de Universiteit Gent werkte mee aan een grootscheeps onderzoek naar afval op de oceaanbodem.
Wetenschappers zijn erin geslaagd om menselijke embryonale stamcellen in te planten bij makaken met een beschadigd hart.
Om te weten komen hoe het 3D-zicht van een bidsprinkhaan in elkaar zit, hebben wetenschappers het insect het kleinste 3D-brilletje ter wereld op de neus gezet.
Een Amerikaanse vliegensoort houdt zich ‘s winters warm met een unieke caloriearme vetsoort.
Treurdrongo’s kunnen de alarmkreet van wel 32 andere diersoorten nabootsen waardoor die op de vlucht slaan en hun voedsel onbewaakt achterlaten.
De Blauwvoetgenten op de Galápagoseilanden paren niet meer. Mogelijk komt dat door een tekort aan sardines.
Muizen en ratten in het lab krijgen stress door de aanwezigheid van mannen. Dat vertekent de resultaten van onderzoeken.
Onze hersenen kunnen maximaal twee à drie keer zo groot worden als vandaag.
Zwitserse onderzoekers stellen voor om dure olijfolie te labelen met synthetisch DNA.
De mijt is - in verhouding tot zijn lichaamslengte - het snelste landdier ter wereld.
De neuro-inflammatietheorie, die ervan uitgaat dat depressie een gevolg is van een ontstekingsreactie in de hersenen, blijkt te kloppen.
Op 26 april 1986 om 1u22 in de ochtend leek alles nog rustig in de Vladimir Iljitsj Lenin kerncentrale nabij Tsjernobyl. In reactor 4 werd een serie tests uitgevoerd toen het compleet misliep. Om 1u23:44 explodeerde de reactor, waarbij 30 tot 40 keer meer fall-out werd gegenereerd dan in Hiroshima en Nagasaki samen. Grote delen van Europa werden bedekt onder een radioactief dekentje.